Inlägg från: Anonym (tufft) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tufft)

    Sonens pappa har skaffat en ny familj och glömt bort vår son

    Anonym (Anonym) skrev 2024-03-22 15:13:25 följande:
    Sonens pappa har skaffat en ny familj och glömt bort vår son

    Jag var tillsammans med en kille när jag var yngre. Jag blev gravid och valde att behålla men han ville att jag skulle göra abort. Sen gjorde vi slut. Och han verkar inte ha något större intresse av vår son nu när han har hittat en annan tjej som han skaffat barn med. Han verkar helt ha glömt bort vår son. Han betalar underhåll men de träffas väldigt sällan. Han har ju en ny familj nu och han bor långt bort. Han har två barn med den nya tjejen, som han dessutom numera är gift med. 

    Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till min son. Det känns så ledsamt. Jag märker att han saknar sin pappa och jag märker att han tänker på honom. Det gör så ont i mig. Vår son fyller snart 14. 


     


    Det är jättetufft att vara i din sits. 


    Problemet är ju att du inte kan få din sons pappa att vilja vara pappa till honom. Han ville inte ha sonen och det kan du ju inte säga till honom så klart vilket jag tar för givet att du inte gör heller. 


    Det här är ju det man tyvärr riskerar när man väljer att behålla ett barn som pappan inte vill ha. Givetvis ska man inte göra abort om man inte vill, men den här aspekten av ens val är kanske inget man tänker på där och då. 


    Jag vet faktiskt inte vad du ska säga...  Om det ens finns något att säga som faktiskt gör skillnad. 


    Är detta dina tankar och känslor? Du skriver att du märker att han tänker på pappan och saknar honom, men har sonen behov av att du säger något alls?


    Du kan erbjuda din son att ni pratar om det. Om han tycker det känns jobbigt så erbjud honom att hjälpa honom att få prata med en kurator eller samtalsterapeut. 


    Kanske räcker ändå din kärlek och att du finns, samt övriga i er närhet som jag ju antar älskar din son. 


    Du kan aldrig ge honom hans pappa, så enkelt, men så svårt är det. 


    Mina barns far ville ha dem, men efter skilsmässan försvann han i stort sett totalt och det är klart att de har saknat honom, men jag har alltid sagt att han älskar dem och jag tror att de faktiskt vet att om de behöver ringa honom och be om hjälp så skulle han göra allt han kan för att hjälpa samtidigt som att de, som vuxna nu förstår att det inte har med dem att göra att han inte funnits för dem utan att det helt ligger på honom och hans oförmåga. 

  • Anonym (tufft)
    Hermis123 skrev 2024-03-23 06:48:10 följande:
    Alltså jag blir arg på ditt svar faktiskt! Vi ska aldrig ursäkta dessa män och jag blir arg på människor som ursäktar dom med att dom ? ville inte ha barn.
    vi kan inte kräva det av dom?  Om han inte vill ha barn, ska ha inte ha sex eller använda kondom eller kastrering! Nu har han barn och ANSVAR! Barnet har rätt till båda sina föräldrar, men mannens rättigheter väger över som vanligt!!  Om en mamma begår umgängessabotage då får hon vite men om pappa umgengesvä så tycker alla att det är hans rätt! En man som överlämnar sitt barn borde få höga vite och tom bli kastrerad han är fan oduglig att vara pappa och borde inte få bli det igen!
    Set jag stör mig mest på  alla människor som försvarar dom! Det ska aldrig bli normalt att överlämna ett barn, och vi ska inte normalisera det! Spelar ingen roll om han inte ville ha barn, ett barn är fött och han har ANSVAR!

    På vilket sätt har jag försvarat män? Mina barns far? Jag är skitförbannad på honom, men varken jag eller mina barn blir hjälpta av ifall jag snackar skit om honom. 


    Jag har gjort mitt bästa för att mina barn ska ha det bra ändå och faktum är att de ggr någon av oss har behövt hjälp så har han släppt allt och hjälpt oss. 


    En man som inte vill ha barn men ändå riskerar det genom att ha sex, tja, vad ska man säga om dem? Jävligt ego så klart men vänd på det: kvinnor som ligger med män som de inte vet ifall de blir bra fäder eller inte har också ett ansvar. Antingen accepterar de att de kan bli ensamma om föräldraskapet eller så gör de abort eller har inte sex med de männen. 


    Finns dock ingen garanti som sagt, mina barns far var helt med på noterna men var ändå inte bra i slutändan. 


    Oavsett, det är barnen som är förlorarna. Men vad ska man göra? 


    En person som inte vill vara förälder bör inte tvingas. Tänk dig själv om du hade bott hos din pappa varannan helg eller varannan vecka utan att han ville ha dig där, hade det blivit bra tror du? 


    Det blir det inte kan jag säga, jag arbetar inom skolan och har träffat många barn som mår dåligt för att de känner sig oönskade av sin ena förälder. Både de som känner så för att de aldrig träffar sin pappa (för det är oftast pappor) och de som faktiskt bor hos sin pappa då och då, men inte känner sig välkommen och älskad där. 


     

  • Anonym (tufft)
    Hermis123 skrev 2024-03-28 17:30:16 följande:
    och jag får skriva vad jag vill om mina erfarenheter!  Ts ville definitivt inte höra dig och andra kvinnohatare eller pick me kvinnor säga åt henne att hon Får skylla sig själv! Ni är säkert anledningen till att hon har slutat skriva i sin egen tråd. Så ni kanske kan lämna så kan vi andra som inte skyller på henne och vill stötta och komma med förslag stanna och hjälpa henne hitta lösning! 
    Hur tänker du dig den lösningen? 

    Tvångsymgänge? 

    Pappan ville aldrig ha det här barnet såribriken är lite missvisande. Han har inte glömt barnet för att han har en ny familj, han har aldrig brytt sig i att det finns en son. 

    Det kan man tycka vad man vill om, men TS kommer inte att kunna ge sonen hans pappa, för pappan är inte intresserad. 
  • Anonym (tufft)
    Hermis123 skrev 2024-03-28 18:16:41 följande:
    Nej ingen tvångsumgänge! Men ett umgängesschema som han inte följer blir det vite.  Sånt en mamma måste betala om hennes barn vägrar träffa pappa. En kvinna fick 20000 i vite för varje tillfälle hennes dotter vägrade få barn trots att dottern var femton! Så 20 000 för varje vägrad umgänges tillfälle. Då blir han ju inte tvingad utan bara få stå för konsekvenserna. Dessa pengar kan användas  Från samhället För att hjälpa barn som lyder psykiskt av att dom Har övergetts.   Ganska rättvist. 
    Nej, det blir inget vite. 

    Pappan vill inte träffa sonen och har aldrig velat. Det finns alltså inget umgängesavtal att bryta. 

    Eller menar du att det ska bli tvingande med umgämgeschema och att om man inte följer det så får man vite? 

    Det är ju samma som tvångsumgänge. Vill pappan inte betala tvingas han umgås med ett barn han inte vill ha och barnet blir lidande av att tvingas umgås med någon som eg inte vill ha hen där. 

    Eller, barnet inser att pappan hellre betalar en massa pengar I vite än att umgås med barnet och återigen,  barnet blir lidande. 
  • Anonym (tufft)
    Hermis123 skrev 2024-03-28 21:08:29 följande:

    Ok, fast barnet blir lidande nu också fast utan att pappan får konsekvenser!  Dessutom får kvinnor Vite om barnen vägrar träffa sin pappa! Varför ska mannen ha Rätt till Sina barn men inte barnen till sina föräldrar? Barnkonventionen säger att barn har rätt till sina föräldrar! Och detta är min åsikt!  Bötesbeloppet är ändå något som behövs eftersom det är vi skattebetalare måste stå för dessa barn, med bostadsbidrag och högre barnbidrag. Dom presterar sämsre i skolan och har större psykisk ohälsa, något som kostar oss massor med skattepengar.  Ett vitesbelopp går ju in i statskassan och faktiskt behövs!  


     Dessutom har det funnits som regeringsförslag! 


    Man får inte högre barnbidrag för att man är ensamstående förälder. 

    Däremot kan man få underhållsbidrag eller underhållsstöd. 

    Der första betalar den andre föräldern direkt till boendeföräldern, det andra går via försäkringskassan. 

    Att det har funnits som regeringsförslag betyder inte att det är ett bra förslag. 

    Ja, det är surt att en förälder kan välja bort sitt barn. Men det går ju att vara mer noggrann innan man ligger med någon. 

    Införs vite anser jag att lidandet för barnet riskerar att bli större. 

    Du får gärna länka till forskning som visar att barn till ensamstående klarar sig sämre i skolan. 
Svar på tråden Sonens pappa har skaffat en ny familj och glömt bort vår son