Inlägg från: Anonym (Vän som vet ingenting.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vän som vet ingenting.)

    Hur känner man sig om någon frågar vad man vill ha i present - Förstör man något och allt blir tråkigt istället?

    Jag är inte bra på det här med presenter. Jag vill göra mina vänner så nöjda så mycket det går. Så på födelsedagar, så har jag frågat mina favorita/bästa vänner vad dessa vill ha i present, istället för att komma med spontant.


    Ibland kan jag komma med något ifrån mitt eget huvud, i kombination med vad dessa sagt vad de önskat sig, när jag har frågat veckor eller en månad innan.

    Men nu tänker jag för mig själv: Vilken dålig vän jag är som inte vet vad mina vänner kan tänka sig gilla. Så självcentrerad och dum, känner jag mig.

    När man frågar, känner ni att man är tråkig och förstört ''överraskningen''. Tänk så att man velat bli överraskat istället, så frågar idioten vad man vill ha.

    Hur hade ni känt?
    Dumt att fråga vad man önskar i present?
    Vi är i 30 års åldern.

  • Svar på tråden Hur känner man sig om någon frågar vad man vill ha i present - Förstör man något och allt blir tråkigt istället?
  • Anonym (Vän som vet ingenting.)
    Fjäril kär skrev 2024-03-24 21:10:11 följande:

    En önskan om lämplig present kan jag tycka hör mer hemma på särskilda dagar som typ bröllop , dop , examen eller så. Då kan det finnas speciella skäl till olika önskelistor .

    Men födelsedagen eller annat är ju själva grejen att bli överraskad och firad. Att inte ens ha fantasi till att komma på att köpa blommor utan att fråga först känns lite sådär om jag ska vara ärlig. 


    Kommer jag med blommor eller kommer med en idé om fika/restaurang, så blir jag kritiserad. Jag har låtit bli sådant, när det kommer till tjejkompisar, eftersom det ger fel signaler.


     


    Bortsett ifrån min bästa tjejkompis.

    Men tack för dina tips, ändå! :)

  • Anonym (Vän som vet ingenting.)
    Anonym (Olika) skrev 2024-03-25 04:12:17 följande:
    Tänk så olika man kan vara! Jag tycker precis tvärtom; varför ska folk gå o slänga bort sina pengar på meningslösa saker som jag inte vill ha?? Och blommor i all ära, men det är väl ändå inte en present?
    Fjäril kär skrev 2024-03-24 21:41:43 följande:
    Jag kan tycka att blommor hör till i samband med att man ger en present. 

    Ja precis - blommor ger man utöver presenten.
    Alltså, normalt brukar jag hålla med om det mesta du skriver, men definitivt inte i det här fallet! Det finns säkert folk som tycker som du, men vi är nog minst lika många som tycker precis tvärtom. Så jäkla onödigt med pengar som kastats bort på nåt som man inte alls vill ha...
    Så jag är inte dum som frågar?
    Tukt skrev 2024-03-25 07:53:52 följande:

    Nu vet jag inte hur du menar. Men själva poängen är väl att man inte ska slösa bort pengar på saker mottagaren inte behöver eller uppskattar.



    Helt rätt!
Svar på tråden Hur känner man sig om någon frågar vad man vill ha i present - Förstör man något och allt blir tråkigt istället?