Inlägg från: Anonym (Why) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Why)

    Lördag som eskalera

    Jemp skrev 2024-04-11 08:48:41 följande:
    Jag hoppas du diskuterar även med någon som känner dig/er. Både om det som hänt, och om det händer igen. Jag blir orolig när du redan börjar släta över det som hänt. 
    Vet inte om jag slätar över det mer än att det har hänt, vi har pratat. Vi har bestämt att vi vill fortsätta tillsammans så nästa steg känns som att försöka bara ta sig vidare
  • Anonym (Why)
    Anonym (Mk) skrev 2024-04-11 11:41:41 följande:

    Hur kan man flytta ihop med någon man knappt känner när man har barn?


    Det som hände visar ju att ni inte känner varandra eller er själva särskilt bra. 


    Pratat i telefon varje dag sen april 2023, träffades i maj. Räknar oss som ett par sen typ juni. Vill nog påstå jag känner honom väl. Fortfarande baserar du allt på en grej som hände. Hela världen ska liksom vändas upp och ner för en grej. Man e psykopat och man är dåliga för varann och jag är totalt oansvarsfull som flytta ihop med någon. Men lev du ditt perfekta liv och med dina perfekta val så lever jag mitt
  • Anonym (Why)
    Lynx123 skrev 2024-04-11 12:00:43 följande:
    Tråkigt att läsa hur du försöker försvara situationen. Att du inte förstår att det ALDRIG är okej att slå. Att du tror att det finns några som helst ursäkter.

    När du har gått ut med dina vänner eller bästa kompis - har du berättat om händelsen? Om ja, vad sade de? Om nej, varför inte...om det är så lätt att förklara?

    Blir så ledsen över att det händer om och om igen... och att barn får uppleva eländet. Hoppas att du inser detta innan det är för sent.
    Nä för jag har inte varit ute med mina vänner. Jag ser faktiskt ingen poäng i att älta detta med mina vänner. Jag har bestämt mig för att gå vidare och jag litar på oss när vi säger att detta får inte ske. 

    Det är faktiskt inte så att alla som gett ett slag en gång kommer göra det igen, vissa lär sig faktiskt något. Men dom läser man ju inte om i tidningen
  • Anonym (Why)
    Lynx123 skrev 2024-04-11 12:56:17 följande:
    Handlar inte om att älta. Handlar om att berätta för vännerna uppriktigt så att de vet om det och kan hjälpa dig när/om det händer igen. Viktigt att du har ett liv utanför förhållandet och inte begår det klassiska misstaget att hänga upp hela ditt liv på en man. Nu vet du vad han är kapabel till. Vänner är för livet!
    Varken det jag gjorde eller sa var heller acceptabelt. Jag vet att jag inte kommer görs så igen så varför ska jag inte tro på att han känner likadant? 
    Sen är det jag som har vänner och familj nära och han som inte känner någon här så han borde känna sig mer orolig än mig för att liknande ska ske igen.
  • Anonym (Why)
    Anonym (Siv) skrev 2024-04-11 12:09:57 följande:

    Om du nu har bestämt dig för att fortsätta med den här killen och att det aldrig får hända igen så tror jag att det är viktigt att noga tänka igenom var gränserna går. 


    Vad är ok och inte? Var går gränsen för att lämna? Är det ok med en knuff om du är tjatig och följer efter honom? Om du knuffar honom och han ger dig en örfil? Det kommer alltid finnas förmildrande omständigheter och ett skäl till att det blir som det blir och därför är det viktigt för dig att bestämma dig i förväg för var gränsen går. Skriv gärna ner det 


    Att bli fysisk är inte okej. Ingen får knuffa eller annat. Vi har väl inte gått in på detaljnivå mer än att när jag känner jag fått nog och han måste sluta prata med mig så finns ett ord och då måste han låta mig vara.
    Han är ju bättre än mig på det viset att han vill lösa det direkt medan jag själv måste ha tid på mig. Jag inser att hans sätt vore det bästa, släpp det och låt de va men jag behöver tid
  • Anonym (Why)
    Anonym (Icke) skrev 2024-04-11 12:57:14 följande:

    För det första så är det verkligen jättekonstigt att dricka alkohol på morgonen klockan 8. Hade väl varit bättre att ni städat klart, fixat en god lunch och tagit en öl till den?
    Sen gick ju allt överstyr. 


    Skulle inte stanna i det förhållandet.


    Ja med facit i hand så. Han kommer inte dricka så igen. Han vet vad som står på spel om han skulle göra det.

    Vi vill ingen av oss att det ska ta slut så därav vårt beslut att fortsätta ihop
  • Anonym (Why)
    Anonym (Kvinna...) skrev 2024-04-11 13:07:48 följande:
    Det är han förmodligen.  Men han kommer nog tassa på äggskal runt dig för att du inte ska börja provocera honom igen och han inte kommer kunna hantera det. Ni kommer nog ha en ansträngd relation framöver. Sök hjälp, terapi?
    Ingenting som har märkts hittills iaf. Tycker vi är de vanliga kärleksfulla vi brukar. Jag tror och hoppas han skulle prata med mig om han känner så
  • Anonym (Why)
    Anonym (Jisses) skrev 2024-04-11 13:16:55 följande:

    Jisses. 

    Ni hotar varandra med otrohet (du) och mord/våld (han). Ni utövar sedan våld mot varandra, vare sig det är med öppen eller stängd hand så var det ni gjorde mot varandra lika mycket en våldshandling. Han börjar dricka till frukost. Ni flyttar in efter knappt ett halvår tillsammans. Ni verkar inte kunna lösa konflikter på ett konstruktivt sätt utan det verkar handla om att vinna mer än att lösa konflikten innan den eskalerar.

    Det låter som ett recept för en lång och hälsosam relation. 


    Verkligen inte, därför vi är båda överens om att detta aldrig får ske igen
  • Anonym (Why)
    Anonym (Mk) skrev 2024-04-11 13:16:45 följande:

    Nja, han vet ju att du stannade denna gång. Nästa gång finns andra förklaringar, antagligen tar du på dig skulden då också. Sedan blir det svårare att lämna, ju mer du investerar i denna relation. 


    Bara det att du inte vågar berätta säger en del. Kommer du att väga be om hjälp nästa gång, när det kommer fram att det inte var en engångsgrej? 


    Ja det känner jag att jag kommer göra. En sån här sak får bara en chans, från bådas sida. Vi är bättre och det är bara upp till bevis som gäller
  • Anonym (Why)
    Anonym (Mk) skrev 2024-04-11 13:11:16 följande:

    Visste du att han hade detta i sig? Öldrickandet, hotet och knytnäven? 


    Sedan är det tragiskt att du tycker att avsaknaden av fylledrickande och våld/hot räknas som ett perfekt liv, som är ouppnåeligt för dig. 


    Nä, men jag anser inte att jag har det i mig att hota med otrohet eller lappa till någon heller så det är upp till bevis för båda att inte nånsin göra så igen
Svar på tråden Lördag som eskalera