Inlägg från: Anonym (Fia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fia)

    Går inte ner efter min Gastric bypass

    Så dumt det blir när folk gissar hej vilt att det är samma som är bra råd för de flesta när TS är nyopererad gbp. 

    Så nära inpå en sådan operation ska det vara näst intill omöjligt för dig att äta så mycket att du inte går ner i vikt om allt är som det ska. Det där med tålamod gäller inte riktigt när det ska bli ett så drastiskt kaloriunderskott. 

    Visst om du började stå still precis när du började äta fast föda istället för flytande så kunde det säkert stå still någon vecka men två.... 

    TS ska heller absolut inte "börja äta bra mat och röra på sig" som svar på frågan i det läge denne är i, i alla fall inte med vad de flesta menar med "bra mat" - det är högst olämplig mat som nyopererad och riskerar att leda till både näringsbrist och för tidig uttöjning. 

    Äter du helt enligt de instruktioner du fått? Följer dem exakt? Väljer du fel kan du absolut få i dig så mycket du inte går ner om du dessutom hör till de som opererats på högst modest övervikt som det verkar göras väl ofta idag med tanke på de många risker och nackdelar det också finns med en sådan operation. Det låter rätt lite om du bara behövde gå ner 6 kg innan. 

    Naturligtvis "har du tid", speciellt i perspektivet med några veckor hit eller dit om du varit alldeles för stor länge. MEN, du behöver verkligen kontakta de som gjort operationen för att kolla upp att inte något gått fel. Det händer nämligen, du kan även "stå still" i total vikt trots att du egentligen går ner om du samlar vätska pga att något är fel i kroppen också. 

    Så kontakta läkaren/mottagningen för "felsökning" oavsett om det är så att det är du som gör fel, något gått fel vid operationen, något annat är fel i kroppen, eller de opererat dig på väl låg vikt för att vara särskilt konstruktivt. 

Svar på tråden Går inte ner efter min Gastric bypass