Inlägg från: Anonym (Tips) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tips)

    Går inte ner efter min Gastric bypass

    Jag gjorde den för en månad sedan ca. Jag gick ner ca 6 kg innan operationen, på 3 veckor. Efter op första tvä veckorna gick jag ner ytterligare 4 kg men sen har det stått stilla. Varför sker det inte mer ? Är något fel? 
    Någon som varit med om samma. När kom det igång för dig? 

  • Svar på tråden Går inte ner efter min Gastric bypass
  • Anonym (Tips)
    Anonym (Jobbigt) skrev 2024-03-29 04:01:18 följande:
    Jag har tyvärr ingen koll på hur det funkar just m gastric bypass, men det jag vet är att kroppen har en otrolig förmåga att klamra sig fast vid den vikt den är van vid. Det innebär att man kan gå ned (eller upp) snabbt i vikt precis i början av en förändring av energiintaget, innan kroppen liksom hunnit fatta att energimängden inte längre är den samma, men ganska snabbt är kroppen med på noterna igen, och kompenserar på alla håll den kan för att bibehålla den vikt den är van vid. Sjukt jobbit om man vill göra en förändring, men inte så mycket att göra. Det du får trösta dig med är att kroppen tids nog inte kommer att kunna kämpa emot mer, och då kommer du att börja gå ned i vikt igen.  
    Aha okej. Ja alla säger ge det tid och det är tid jag inte har. Varit så här stor i så otroligt många år, och läkarna rekommenderade denna för mina mediciner skulle jag slippa om jag går ner osv. Och sen alla andra hälsofördelar givetvis. Men står nu på den där magiska siffran jag aldrig kommer förbi. Det känns så tråkigt bara 
  • Anonym (Tips)
    Anonym (hur) skrev 2024-03-29 07:05:41 följande:
    Hur länge har det stått stilla?
    Snart två veckor. 
  • Anonym (Tips)

    Vikten börjar gå neråt igen.. tydligen vanligt när man går från en flytperiod till mosperiod osv när det kommer till byte av kosten. 
    Men har talat med dietisten som hjälper oss och äter på tok för lite trotts jag äter alla målen om dagen. Igår kom jag nätt och jämnt upp i runt 600 kalorier. Var då proppmätt hela dagen och inte lätt att äta när man är så mätt. Äter ca 1 dl soppa till middag, en-två knäckebröd med ägg till frukost/mellanmål, proteinbar/shake eller liknande till mellanmål som jag delar upp på flera måltider. För att ta gårdagen som exempel. Men det går liksom inte i mer i magen för är så mätt hela tiden iom man dricker mkt vatten mellan de olika måltiderna. 

  • Anonym (Tips)
    Anonym (Ubbe) skrev 2024-03-30 21:36:54 följande:

    Hur kan man ens äta för mycket som relativt nyopererad? 

    När min fru gjorde för många år sen kunde hon typ äta 1 ägg och 1 kex (mängdexempel) så tog det tvärstopp och så var under flera månader. 

    Hon rasade i vikt. 


    Äter inte för mkt som jag var rädd för. Här är det samma det går inte äta mkt. Jag äter tydligen för lite i kalori mängd men jag kan inte heller få i mig. Men jag behöver ge kroppen tid att förstå förändringen tydligen vanligt. Och nu går det neråt igen. 
  • Anonym (Tips)
    Anonym (Lena) skrev 2024-03-30 09:57:04 följande:

    Man ska gå ner som mest i början så lyssna inte på de som säger att du ska ha tålamod. Just nu äter du för mycket vilket riskerar att förstöra operationen du behöver få tag i din behandlare på tisdag och göra upp en plan. 


    Jag åt för lite i kalori mängd enligt dietist. 
    Och det är vanligt när kroppen gör en stor omställning och när man går från dem olika perioderna i kost schemat. Och nu går vågen neråt igen. Så jo ibland måste man få ge det tid tydligen. 
  • Anonym (Tips)
    Anonym (Jobbigt) skrev 2024-04-06 03:00:51 följande:
    Exakt så! Och ja, du ser? Nu har du kommit förbi viktplatån 🙂
    Ja jag är så glad. Nu har jag gått ner fler kg sen jag gjorde denna tråden och flera cm på kroppen 😁
Svar på tråden Går inte ner efter min Gastric bypass