Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Vår treåring vägrar sova

    Jag har inte läst alla svar så ursäkta om jag missförstår något eller kommer med tips som redan besvarats. Om hon sover dagtid är det dags att ta bort dagsvilan. Helt klart! Er dotter verkar vara en mycket aktiv och envis ung dam och är hon extra utvilad är sömn nog det absolut sista i hennes intresse. 


    Jag förstår frustrationen och att ni ger paddan ibland, även om det kanske inte är det bästa. Jag tänker dock lite tvärtom än många andra här. Er dotter är uppenbarligen inte trött och har svårt att komma till ro. Om ni har tagit bort dagsvilan redan tänker jag att kvällarna måste göras om, för allas del. Varför är det så fel att ligga bredvid? Berätta en saga tillsammans eller se en film. Gör stunden mysig även för er så försvinner pressen och ilskan.


    Med tiden kommer henne sömnrutiner att ändras och det är här och nu som ni behöver hitta en lösning. Hon är stor. Har ni frågat henne varför hon gör som hon gör? Vad hon behöver för att komma till ro? Är det läskigt i rummet, är hon inte trött, känner hon sig ensam? vill hon sova i stora sängen några dagar med föräldrarna?


    Vi föräldrar finns inte här för att klara varenda uppgift ett barn innebär, men vi bör finnas där när saker känns jobbiga och känslor är stora. Hon är stor, men hon är fortfarande bara tre år gammal. Tre. Hon beter sig antagligen inte som hon gör för att vara elak eller jobbig, utan för att hon saknar något. Ta reda på vad och all lycka till. Det kommer gå över!

Svar på tråden Vår treåring vägrar sova