• Kebnekaisa

    När blir en mögelost möglig???

    ...en av Kebnekaisas funderingar.
    Hur ser ni skillnad på ostens ursprungliga mögel och då det börjat komma "ohälsosamt mögel"???

    Ser ju förstås då osten är alldeles "vitmöglig" med hinna, och så, JA, det ser jag förstås!!!

  • Svar på tråden När blir en mögelost möglig???
  • annca

    Har hört att tex en brie eller camenbert han få vit hinna på "den skurna sidan" helt naturligt och att det tom visar att osten är lagom att äta.

  • Kebnekaisa

    Min sambo säger att mögel ost ju aldrig blir för möglig!!

    Men han är också extrem.

    Han kan sitta och mumsa i sig ostar som har massa mögel på sig (TROTS att jag säger till honom att det INTE är hälsosamt!!!!

    möglet kan vara canserogent till och med...

  • Kebnekaisa

    Oj, då annca,
    när det blir en sån där "vit hinna" DÅ kastar jag den!!!

  • annca

    Det är samma mögel som finns runt om som sprider sig.

    När osten blir *lurvig*, då åker den i slaskhinken hos mig.

  • Kebnekaisa

    Det där med luktar illa, MINI 25,
    det gör de ju från början, l i t e svårt att skilja ut, att den starka lukten gått över till "illalukt" ändå!...?

  • Kebnekaisa

    NÄ, lurviga mögelostar är inge kul Håller med!

  • annca

    *ser hur osten utvecklar ben och springer runt i köket*

  • Kebnekaisa

    Tja, de har ju ett utgångsdatum,

    (men mina ostar ligger ju kvar ändå, i kylskåpet!)

    Min sambo tycker: -Äh, det finns inget utgångsdatum på de där ostarna. De SKA ju vara mögliga!

  • MINI25

    Keb

    det var lite ironi i mitt inlägg.

Svar på tråden När blir en mögelost möglig???