Inlägg från: Kebnekaisa |Visa alla inlägg
  • Kebnekaisa

    När blir en mögelost möglig???

    ...en av Kebnekaisas funderingar.
    Hur ser ni skillnad på ostens ursprungliga mögel och då det börjat komma "ohälsosamt mögel"???

    Ser ju förstås då osten är alldeles "vitmöglig" med hinna, och så, JA, det ser jag förstås!!!

  • Svar på tråden När blir en mögelost möglig???
  • Kebnekaisa

    Min sambo säger att mögel ost ju aldrig blir för möglig!!

    Men han är också extrem.

    Han kan sitta och mumsa i sig ostar som har massa mögel på sig (TROTS att jag säger till honom att det INTE är hälsosamt!!!!

    möglet kan vara canserogent till och med...

  • Kebnekaisa

    Oj, då annca,
    när det blir en sån där "vit hinna" DÅ kastar jag den!!!

  • Kebnekaisa

    Det där med luktar illa, MINI 25,
    det gör de ju från början, l i t e svårt att skilja ut, att den starka lukten gått över till "illalukt" ändå!...?

  • Kebnekaisa

    NÄ, lurviga mögelostar är inge kul Håller med!

  • Kebnekaisa

    Tja, de har ju ett utgångsdatum,

    (men mina ostar ligger ju kvar ändå, i kylskåpet!)

    Min sambo tycker: -Äh, det finns inget utgångsdatum på de där ostarna. De SKA ju vara mögliga!

  • Kebnekaisa

    Aha!!

    Fast du,

    en urgammal möglig ost,

    som ligger och skräpar någonstans i kylen,

    kan också "ge ifrån sig" en alldeles "särpräglad lukt", som inte riktigt är överensstämmande med den ursprungliga...

  • Kebnekaisa

    gamla mögliga ostar (som är mögelostar från början) tycker INTE jag är kul att "ha kvar" i mitt kylskåp...

    Fast sambon äter ju glatt upp dem!

  • Kebnekaisa

    fast då de blir lurviga, då åker de nog i sopen även för honom

  • Kebnekaisa

    Som sagt,

    Om vi då "tar" Gorgonzola då.

    De får inte en sån där "vit hinna" va??

  • Kebnekaisa

    Det stämmer, det där rinniga ÄR lite äckligt!

    (och sen kan de ju bli hårda, samtidigt som de är brunaktiga)

    Men jag funderar lite, som sagt, Det var ju en sån där konsument ombuds-kvinna, i Plus, som sa:
    Att mögel på ostar, "är tveksamt" om man ska spara, I så fall, så MÅSTE man skära bort en rejäl bit, där möglet varit (sporerna kan leta sig in rätt långt i osten).
    Och detta för att möglet kan vara cancerogent.

    Men då undrar jag lite, Då det gäller "rena mögelostar", Hur sjutton ser man skillnad på cancerogent mögel och mögel som "inte är någon fara" att äta????

    -eller kanske ÄR vanliga mögelostar cancerogena "i sig" även från början????

  • Kebnekaisa

    Ja, det kan man ju undra. Hi, hi!

  • Kebnekaisa

    (Aha förresten, skillnad på mögel och mögel. Helt dum!!! (är jag) har inte JAG förstått!!)

Svar på tråden När blir en mögelost möglig???