Anonym (TS) skrev 2025-01-28 12:22:04 följande:
Vem köper mat man inte vet vad man ska ha den till?
Allt jag har i kylskåpet och skafferiet köper jag för att specifikt tillfälle. Jag köper inte ett paket kyckling om jag inte vet vad jag ska laga. Det finns inte massa saker som inte används. Eller ja, tomatpure, fond/buljongtärningar, senap och sånt kan ju blivit över. Men annars så är det aldrig så att jag öppnar kylen och så finns det ett paket med nötfärs och massa grönsaker helt utan tanke.
Köper jag en pumpa och inte har en plan så finns det ju risk att den blir gammal.
Köper ni andra saker helt planlöst?
Inte planlöst, men inte heller att all mat är för ett specifikt ändamål. Kyckling, köttfärs, lax kan ju bli olika rätter, det har vi alltid hemma, inte vikt till en specifik rätt. Samma med potatis, vissa rotfrukter, vissa mjölkprodukter, det finns alltid hemma men kan bli eller vara del i olika rätter. Och ett välfyllt skafferi med pasta, ris, krosstomat, mjöl och en hel massa annat som används till olika rätter.
Sen har vi en hel massa mat som äts till frukost, luncher, mellanmål eller annat av olika personer i hushållet. Inte heller det är vikt till specifikt tillfälle eller maträtt.