• Anonym (Soppa)

    Ta med sig soppa?

    Jag älskar soppor. Alltså soppor gjorda av buljong. Inte dessa tjocka med grädde etc. Och jag vill så gärna ta med mina soppor till jobbet men vad för matlåda har man då? Eller hur ska man ta med? Det är ju vattniga soppor och vill ej det ska rinna genom
    :)

  • Svar på tråden Ta med sig soppa?
  • Anonym (Fryst)

    Jag fryser in soppan och tar med den fryst till jobbet. Sen låter jag den stå framme under dagen så att den är halvtinad när det är dags att värma upp den.

  • Anonym (Burk)

    Burkar med skruvlock, t.ex. gamla syltburkar, brukar hålla ordentligt tätt.

  • Anonym (A)

    Jag kör också från fryst.
    Eller så har jag ett par lite högre matlådor som kanske egentligen är förvaring för typ gryn och så men de funkar rätt bra och kan stå upp i en väska (i en påse). Termos är också ett bra tips!

  • Anonym (Mattant)

    En mattermos funkar utmärkt.

  • Mrs Moneybags

    Fryser in sopporna i portioner i såna platta påsar med ziplock. Väldigt praktiskt och tar lite plats i frysen. 

  • exandthecity

    Häll het soppa en en vanlig glasburk med skruvlock i metall. Låt burken svalna uppånervänd så att det blir undertryck och locket buktar lite inåt. blir enormt tätt och dessutom får du längre hållbarhet på soppan utan behöva frysa in.

  • Fjäril kär

    Har haft soppa med mig många gånger på jobbet och antingen fryser jag in den i vanlig matlåda och tar med mig en halvtinad låda på morgonen som bara är att värma på lunchen .

    Eller så har jag hällt kall soppa i mattermos/vanlig termos och tagit med och värmt i tallrik på jobbet. 

    Är det dåligt med bra matlådor så har jag använt tomma diskade glasburkar tex från rödbetor och använt mig av. Går att lämna i återvinning/kasta om man inte vill ta hem. Obs. Värm inte i burken!

  • Anonym (Juli)

    Jag har det i min vanliga matlåda, eller en gammal glasslåda om alla matlådorna är i disken eller frysen. Men i glasslåda ska man inte hälla i den förrän den svalnat och inte heller värma upp den i (jox i plasten kan avges). Jag har både matlådor i plast och några i glas med snäpplock. Båda sorterna är täta. Annars går det att ta en gammal syltburk antar jag. 

  • Anonym (Soppa)

    Wow. Tack för tipsen Skrattande så smart med gamla glasburkar från rödbetor etc. 
    Har vanliga matlådor men de funkar mest för mer fastare mat. Ska prova detta och även köpa en termos

  • Anonym (Burk)
    exandthecity skrev 2025-02-21 11:38:09 följande:

    Häll het soppa en en vanlig glasburk med skruvlock i metall. Låt burken svalna uppånervänd så att det blir undertryck och locket buktar lite inåt. blir enormt tätt och dessutom får du längre hållbarhet på soppan utan behöva frysa in.


    Undertryck blir det även om burken står på rätt köl, men jag kan tänka mig att locket blir mer uppvärmt och fler bakterier dödade ifall den står uppochner. Och det är ju bra det med!
  • Anonym (V)

    Matlåda i glas med plastlock med tätningslist funkar bra till tunn soppa.

  • Lönnsirap

    Ikea har glasburkar som jag ofta använder som soppförvaring. Högre 1liter till hemma i kyl. Lägre 0,6l till att ta med. 
    Hade jag inte haft dessa, skulle jag siktat på gurk- eller syltburkar. 

Svar på tråden Ta med sig soppa?