Inlägg från: FruFarfalle |Visa alla inlägg
  • FruFarfalle

    Köttfärssås i kastrull?

    Jag gjorde ofta i kastrull förr då jag tycker tomatbaserade grytor inte blir goda i gjutjärn. nu har jag en emaljerad gryta istället 

  • FruFarfalle
    Anonym (Rom Paris London) skrev 2025-03-28 14:33:03 följande:
    Just tomatbaserade grytor är super att laga i gjutjärn eftersom järnet släpper bättre med syrliga såser och ger dig nyttigt järn.
    Anonym (kattan) skrev 2025-03-28 12:48:13 följande:
    Varfördå? Blir ju bara en till grej att diska
    Vi som gör köttfärssås i stekpanna använder inte kastrull, så det blir inte mer än 1 sak att diska (förutom kastrullen som man kokar pasta i då).
    Aa jag vet men jag tycker inte det smakar gott då efter att ha lagat den i gjutjärn. Det kanske är jag som är känslig bara :) 
Svar på tråden Köttfärssås i kastrull?