Inlägg från: Anonym (kattan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kattan)

    Köttfärssås i kastrull?

    hur ska man annars göra? Jag gör alltid i kastrull

  • Anonym (kattan)
    Anonym (E) skrev 2025-03-27 17:38:55 följande:
    Jag tror att de flesta steker köttfärsen i stekpannan först, så har jag alltid gjort till för något år sen då vi flyttade och köket vart mindre, nu steker jag den direkt i kastrullen innan jag heller i resten. En mindre sak att diska ;)

    Min pappa stekte den alltid direkt i kastrullen
    Precis, finns roligare saker å göra än att diska :)
  • Anonym (kattan)
    Dr Nail skrev 2025-03-27 19:09:22 följande:
    eh...STEKPANNA?
    Varfördå? Blir ju bara en till grej att diska
  • Anonym (kattan)
    Dexter dot com skrev 2025-03-28 15:26:43 följande:
    Du använder kastrull eller stekpanna....alltså en sak att diska oavsett om du väljer kastrull eller stekpanna.
    Hur ska jag få plats med en hel köttfärssås i en stekpanna? Det kommer ju svämma över. Jag gör i kastrullen, det ska räcka till minst fyra personer å en massa matlådor. Stekpanna kanske funkar om man gör till sig själv men knappast på 1-2 kg köttfärs.
  • Anonym (kattan)
    Anonym (Rom Paris London) skrev 2025-03-28 14:33:03 följande:
    Just tomatbaserade grytor är super att laga i gjutjärn eftersom järnet släpper bättre med syrliga såser och ger dig nyttigt järn.
    Anonym (kattan) skrev 2025-03-28 12:48:13 följande:
    Varfördå? Blir ju bara en till grej att diska
    Vi som gör köttfärssås i stekpanna använder inte kastrull, så det blir inte mer än 1 sak att diska (förutom kastrullen som man kokar pasta i då).
    Ni måste göra otroligt små mängder om köttfärssåsen ska få plats i en stekpanna
  • Anonym (kattan)
    Anonym (Masala) skrev 2025-03-28 17:47:37 följande:
    Nädå, vi har en rätt rejäl stekpanna med höga kanter, inget problem med det.
    Jag slabbar så jävligt när jag rör om så behöver kastrull, haha. Blir lite mindre spill. Huvudsaken att en får mat!
  • Anonym (kattan)
    Dr Nail skrev 2025-03-31 16:42:25 följande:

    Mashallah hur fixar ni den i kastrull den brinner ju och förstör hela kastrullen ??? Nej?


    Det gör det ju inte. Jag har lagat köttfärssås i över 20 år i kastrull utan att nån blivit bränt
  • Anonym (kattan)
    Anonym (Rom Paris London) skrev 2025-03-31 17:47:40 följande:
    Stekpannor kommer i olika storlekar haha. 

    Jag använder oftast en stor järngryta. 

    Kastrull är för tunnbottnad för mig, men det är självklart en smaksak. Man gör precis som man vill. 

    För mig är det lättare att bryna kött i stekpanna. 
    Tjockbottnad kastrull kör jag på :)
Svar på tråden Köttfärssås i kastrull?