Inlägg från: Anonym (Rom Paris London) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rom Paris London)

    Köttfärssås i kastrull?

    FruFarfalle skrev 2025-03-27 19:16:07 följande:

    Jag gjorde ofta i kastrull förr då jag tycker tomatbaserade grytor inte blir goda i gjutjärn. nu har jag en emaljerad gryta istället 


    Just tomatbaserade grytor är super att laga i gjutjärn eftersom järnet släpper bättre med syrliga såser och ger dig nyttigt järn.
    Anonym (kattan) skrev 2025-03-28 12:48:13 följande:
    Varfördå? Blir ju bara en till grej att diska
    Vi som gör köttfärssås i stekpanna använder inte kastrull, så det blir inte mer än 1 sak att diska (förutom kastrullen som man kokar pasta i då).


  • Anonym (Rom Paris London)
    Anonym (kattan) skrev 2025-03-28 17:43:12 följande:
    Hur ska jag få plats med en hel köttfärssås i en stekpanna? Det kommer ju svämma över. Jag gör i kastrullen, det ska räcka till minst fyra personer å en massa matlådor. Stekpanna kanske funkar om man gör till sig själv men knappast på 1-2 kg köttfärs.
    Stekpannor kommer i olika storlekar haha. 

    Jag använder oftast en stor järngryta. 

    Kastrull är för tunnbottnad för mig, men det är självklart en smaksak. Man gör precis som man vill. 

    För mig är det lättare att bryna kött i stekpanna. 
Svar på tråden Köttfärssås i kastrull?