• Cheers

    Kan inte äta längre

    Jag kan inte äta längre för allt är ju onyttigt eller farligt.



    En mör och god biff? Nej! Glöm det, kött är maximalt tabu. Skadligt och dessutom skadar miljön.

    Fisk då? Nej, giftig. Du kan få i dig båse dioxiner, PCB:er, PFAS och kvicksilver. Högst en gång om året.

    Pannkakor med sylt och grädde då? Är du tokig. Ingen mjölmat. Pannkakor, vitt bröd, pasta, makaroner. Mjölmat är mycket olämplig. Taskigt förstås för Ukraina som exporterar så mycket av olika sädesslag. Böljande vetefält är en styggelse.

    Och sylt! Jösses! Det är ju bara socker. Säkert 70 %. Absolut inget socker.

    Du får gå förbi konditoridisken. Ingen sockerkaka. Och kakor. Herregud, de är ju ultraprocessade! Dödskallemärkning där. Du får gå förbi charkdisken också.

    Och när du kommer fram till långväggen med mjölkprodukter så säger jag bara: halt! Mjölkprodukter är ju farliga. Möjligen lite yougurt naturell, men sedan är det stopp. Ingen snaskyougurt med jordgubbssmak! Och kvarg kan vara en riktig sockerfälla.

    Osthyllan med smarrig Gorgonzola 42 % fett och hårdost 30 %? Nej, nej, nej.


     


    Man får väl leva på kålrötter, vitkål och potatis då?

    Vitkål? Det ger ju gaser i magen.

    Potatis. Helvete nej, potatis är ju kolhydrater. Farligtm farligt. Har man följt debatten så inser man att potatis är rena döden.
    De glykoalkaloider som kan bildas i potatis heter solanin och chakonin och kan, även i små doser, leda till magont, kräkningar och diarréer.


     


     

  • Svar på tråden Kan inte äta längre
  • Anonym (Tänk själv)

    Och ändå är medlelivslängden äver 80 år i Sverig

  • Cheers
    Anonym (Tänk själv) skrev 2025-04-15 09:00:16 följande:

    Och ändå är medlelivslängden äver 80 år i Sverig


    Men ett folk som lever farligt med maten som ett ständigt hot.

    Här ett recept på Tournedos Rossini

     



    720 g oxfilé [4 mittbitar]

    4 skivor gåslever (terrine eller färsk) (à 30 g)

    4 skivor rundstansat toastbröd

    1 dl rött vin

    1 dl madeiravin



    3 dl kalvbuljong (eller oxbuljong)

    2 msk smör

    1 msk vetemjöl

    salt

    svartpeppar

    150 g färska haricots verts (förvällda)

    2 skivor bacon

    1 gul lök (liten)

    2 msk smör
  • Anonym (Klister)

    Du måste sluta tro på allt du hör. 

  • Meddelande borttaget
  • Cheers
    Anonym skrev 2025-04-15 09:50:34 följande:
    Och TS är betydligt äldre än så och faktiskt helt enkelt bäst på det mesta.
    Nja, inte riktigt. Yngre.

    Men min granne är 94 och kör motorcykel. Harley Davidson. Det du!

    PS  Vad anser du om kostvarningar?
  • Anonym (.)

    Läs livsmedelsverkets kostråd, istället för kvällstidningar, så blir det mycket enklare!

  • Anonym (Mat är skit)

    Det är skitjobbigt, t.o.m tomater är farliga. Sedan för att inte tala om alla gifter i frukt och grönsaker!

    Är kanske inte så konstigt att råttor som nästan svälter lever längre. På femtiotalet var en morot minst 50 ggr nyttigare. Idag äter vi bara plast och gifter, visst finns det vitaminer också, men överväger den nyttan det dåliga?

    Sen kan vi alltid lägga till lite snusk från snabbmatsrestaurangerna. Vi är vad vi äter. Sjuka, med diverse diagnoser,

  • OlgaElvira

    Det är sant att det är mycket som är onyttigt, farligt, miljöskadligt att äta. Särskilt när man läser i sociala medier och kvällstidningar. 


    Jag har insett att det bästa är att ägna sig år riskspridning, ät så varierat som möjligt! Samt använd sunt förnuft.

  • Mrs Moneybags

    Lagom är bäst! 
    Ät lite av varje så riskerar du inte att det blir för mycket av något.

    Det är inte direkt rocket science, utan de flesta av oss vet ju vad som är hälsosamt och vad som man bör äta lite mindre av. God, hälsosam mat lagad från grunden med fina råvaror är det bästa. 

  • Cheers
    Anonym (.) skrev 2025-04-15 10:39:28 följande:

    Läs livsmedelsverkets kostråd, istället för kvällstidningar, så blir det mycket enklare!


    Livsmedelsverket är ju inte direkt lugnande. Här bara ett axplock från nätet som svämmar övar av varningar:

    Livsmedelsverket varnar för bly i viltfärs : Risk för matförgiftningsutbrott.


    Livsmedelsverket varnar för veganmärkta produkter: Veganmärkningar av olika slag garanterar inte att maten är helt fri från ägg, mjölk, fisk eller skaldjur.


    Livsmedelsverket varnar för farliga lunchfällor ? ökar risken för hjärtinfarkt. Experten: ?Stora kostnader och mycket lidande?.


    Livsmedelsverket varnar för gifter i fisk ... Barn och unga kvinnor ska undvika fet fisk fångad i Östersjön, Bottniska viken, Vänern och Vättern .


    Rött kött och chark


    Livsmedelsverket varnar för rött kött och chark: Ät högst 500 gram rött kött och chark i veckan.


    Livsmedelsverket varnar för mjölk i choklad .


    Livsmedelsverket varnar: Dricker du för mycket kaffe kan du få symtom på koffeinförgiftning.


    Livsmedelsverket varnar för surströmming.


    Livsmedelsverket varnar för tungmetaller såsom bly och kadmium i kosttillskott.


    Livsmedelsverket varnar för grönsaker från Tyskland.


    Livsmedelsverket varnar för vinblad.


    Livsmedelsverket varnar för att om slam sprids på åkrarna kan vi få i oss mer kadmium.


    Livsmedelsverket varnar för  vissa fisksorter från Östersjön, älvarna, Vänern och Vättern har förhöjda halter av miljögifterna dioxin och PCB. Ämnena lagras i din kropp.


    Livsmedelsverket varnar för gelégodis som kan orsaka kvävning.

Svar på tråden Kan inte äta längre