• Anonym (Kunnig)

    Matbudget

    Det handlar mycket om hur duktig/vilka kunskaper man har för matlagning samt hur man tänker när man handlar. 
    Ex köper jag det mesta fisk och skaldjur direkt över butikens fisk disk när dom har kort datum. Köper alltid hel kyckling och styckar själv ( så mycket godare än fabriks styckad) Köper gärna kött direkt från bonde eller på kort datum. Tillbehör gör jag efter säsong och det som för tillfället är bra pris på. Sallad/tomat/gurka är ju bara vidrigt vintertid men många har det av ren vana och kan göra en sallad som inte smakar något för 50kr/måltid när en rostad broccoli eller kokta grönsaker hamnar på 20kr. m.m.

  • Anonym (Kunnig)
    Anonym (J) skrev 2025-05-04 11:08:39 följande:

    Intressant att det är så olika! Ni som lägger typ 5000/mån på mat, vad äter ni och var handlar ni? Nyfiken på hur ni får ihop det.


    Det handlar mycket om hur duktig/vilka kunskaper man har för matlagning samt hur man tänker när man handlar. 
    Ex köper jag det mesta fisk och skaldjur direkt över butikens fisk disk när dom har kort datum. Köper alltid hel kyckling och styckar själv ( så mycket godare än fabriks styckad) Köper gärna kött direkt från bonde eller på kort datum. Tillbehör gör jag efter säsong och det som för tillfället är bra pris på. Sallad/tomat/gurka är ju bara vidrigt vintertid men många har det av ren vana och kan göra en sallad som inte smakar något för 50kr/måltid när en rostad broccoli eller kokta grönsaker hamnar på 20kr. m.m

    Köper sällan bröd och bukfyllamat.
    Vi äter mer rena produkter. Kött / fisk med grönsaker till 
    Grönsaker efter säsong just nu mycket vitkål/spetskål/blomkål/tomater.
    Snart kommer rotfruktssäsongen/broccoli då blir det mer av den varan.
    Framåt vintern är det mycket brysselkål/grönkål och frusna grönsaker. 
    Handlar det som är billigt och gör matsedel efter vad vi har i frys/kyl.

Svar på tråden Matbudget