Inlägg från: Anonym (SL) |Visa alla inlägg
  • Anonym (SL)

    Hur lägger ni upp maten för vardagarna?

    Jag gör matschema månadsvis utifrån veckodagsteman som jag oftast följer. Kan byta dagar om det behövs men har anpassat rätterna lite utifrån hur schema/aktiviteter ser ut (på måndagar behöver jag något snabblagat för vi har tidiga aktiviteter)

    Så här kan exempelvis ett 4 veckors schema se ut:
    Måndagar: Sallad (ibland med hjälp av rester från helgen)
    -kycklingsallad
    -bacon och äggsallad
    -biffsallad med nudlar
    -sallad med varmröktlax och kokt potatis

    Tisdagar: Paj/pizza/pirog
    -Ost och skinkpaj
    -varma smörgåsar 
    -pizza med salami och ananas
    -hemmagjorda gorbys

    Onsdagar: pasta/ris med enkel sås
    -spagetti och köttfärssås
    -korv stroganoff och ris
    -pasta med tomatsås
    -kassler på risbädd med tomatsås och ananas
    Torsdagar: Soppa
    -purjolök och potatissopa
    -asiatisk kycklingsoppa med kokosmjölk
    -tomatsoppa
    -broccolisoppa m baconchips
    -spenatsoppa med ägghalvor

    Fredag: wraps/tacos/pulled pork
    -quesdillas (lök, paprika och tomat) med salsa och gräddfil
    -pulled pork med tortillabröd och mangosalsa
    -svennebanan tacos (köttfärs etc)
    -rostbiffswraps med vitlöksdressing

    Lördag: Kött/kyckling med potatis
    -Ryggbiff med bakad potatis och vitlökssmör
    -helstekt kyckling med potatismos, gele och örtagårdssås och gröna bönor
    -baconlindad lövbiff med potatis och rödvinsdås
    -kycklingsouvlaki med tzatsiki och grekisk sallad

    Söndag: oftast middag hos någon av våra föräldrar/ibland hämtmat

    Jag har alltid hemmagjorda köttbullar, köttfärslimpa i frysen så det är lätt att ta fram och fixa mat utifrån det...

Svar på tråden Hur lägger ni upp maten för vardagarna?