Inlägg från: Anonym (Rabalder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rabalder)

    Bästa smörgåstårtefyllningen

    Som inte innehåller fisk eller räkor? Eller blir för jolmig? (För mycket créme fraische och majo/ färskost) tips efterfrågas

  • Svar på tråden Bästa smörgåstårtefyllningen
  • Anonym (Rabalder)
    Anonym (Doris) skrev 2025-06-18 17:33:51 följande:

    Avokadoröra. Hummus. Hackade kokta ägg, lite majjo och dill. 


    Det låter gott! avokado, hummus, ägg, majonnäs och dill (citron) allt i ett? Eller i olika lager?
  • Anonym (Rabalder)
    Fjäril kär skrev 2025-06-18 19:05:20 följande:

    Mina två fyllningar som alltid uppskattas är 

    Leverpastej och bostongurka.  Jag använder bredbar gräddpastej och fyller på med bostongurka tills jag själv tycker det smakar lagom syrligt.   

    Rökt skinka, finklippt gräslök och naturell färskost.  Gräslöken kan bytas ut mot finhackad rödlök om man vill ha en mer distinkt smak. 


    Det där måste jag testa!
  • Anonym (Rabalder)
    Anonym (Kri) skrev 2025-06-19 19:47:28 följande:

    Tänkte göra en tårta med nötkött inom kort. 

    Tre lager i denna tårta, det första med potatissallad (smaksatt med gräslök och kapris) och hackade saltskivor. Det andra lagret ligger på en bädd av finhackad sallad och är en röra med majonnäs, creme fraiche, färsk ananas och lagrad riven starkost.

    Det tredje lagret har lite picklad rödlök i botten och en fikon-äppel-rödvinsröra med kalla, finhackade oxfilébitar ovanpå. 

    Brer sedan tårtans yttre med lite mascarpone som jag smaksatt med en skvätt sherry och en nypa salt. Dekorerar tårtans sidor med färsk persilja och toppar med diverse grönsaker. 


    Det låter intressant! Har du smakat den kombinationen förut?
Svar på tråden Bästa smörgåstårtefyllningen