Inlägg från: Anonym (Kri) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kri)

    Bästa smörgåstårtefyllningen

    Tänkte göra en tårta med nötkött inom kort. 

    Tre lager i denna tårta, det första med potatissallad (smaksatt med gräslök och kapris) och hackade saltskivor. Det andra lagret ligger på en bädd av finhackad sallad och är en röra med majonnäs, creme fraiche, färsk ananas och lagrad riven starkost.

    Det tredje lagret har lite picklad rödlök i botten och en fikon-äppel-rödvinsröra med kalla, finhackade oxfilébitar ovanpå. 

    Brer sedan tårtans yttre med lite mascarpone som jag smaksatt med en skvätt sherry och en nypa salt. Dekorerar tårtans sidor med färsk persilja och toppar med diverse grönsaker. 

  • Anonym (Kri)
    Anonym (Rabalder) skrev 2025-06-19 19:49:09 följande:
    Det låter intressant! Har du smakat den kombinationen förut?
    Ja, och jag älskar att tillföra en aning sötma och fruktighet i mina smörgåstårtor. I vanliga räk och skinktårtor så brukar jag göra mimosasallad till ett av lagren. 

    Tänkte att dark ale-cheddarost skulle passa rätt bra i denna nötköttårta. Lite sting i den sorten. 

    Funderar lite på om man skulle göra en hösttårta sen till september. Med nån god svampröra kanske. Får fundera lite. 
Svar på tråden Bästa smörgåstårtefyllningen