• Mayjel

    Varför lagar ni inte mat från grunden?

    De flesta skiftar väl lite mellan färdigt och hemlagat. Går nog bra det också. 

    Och de som lever på halvfabrikat kanske inte känner nån motivation till annat. Det är lättare om man är två och hjälps åt men många lever ensamma.

  • Mayjel
    Anonym (x) skrev 2025-09-15 15:31:49 följande:
    Det tror jag med att det gör.
    Ja, och kommer man hem till en tom lägenhet och är trött efter dagens aktiviteter så kan det bli svårt att känna ork till att stå i med matlagning från grunden.

    Jag lagar min egen mat främst under helger eller de dagar då jag är inne från morgon till kväll. Då har man mer energi och vilja till detta. 

    Vet att min syster och hennes make är noga med att laga sin egen mat om vardagar och möjligen nån hämtmat på helgerna. Men de är också två vilket gör arbetet hälften så ansträngande. Har man barn dessutom så kan det motivera en ytterligare till att laga egen mat då denna är mer näringsrik, precis som TS säger.
  • Mayjel
    Anonym (Yummie) skrev 2025-09-15 17:24:28 följande:

    Köper utan problem en "färdig" potatisgratäng men pimpar alltid med extra grädde, vitlök och rivost. Halvfabrikat med personlig twist.Glad


    Det där känner jag igen. Brukar själv "pimpa" min pizza, de dagar man kör på hämtmat från lokala pizzerian. Detta mest för att den topping man får på pizzorna här är såpass snål, både på grönsaker och animalier. 
Svar på tråden Varför lagar ni inte mat från grunden?