Varför lagar ni inte mat från grunden?
Tid kan jag köpa till viss del, för det tar lite tid att planera.
Det tar inte längre tid utspritt på en vecka att laga själva maten men planeringen och inköpen kan möjligen ta längre tid än att bara slänga några köttbullar i pannan och koka snabbmakaroner.
MEN om man är ärlig med att man VILL laga mat från grunden och kan tänka sig att lägga en kvart på att planera och kanske en kvart extra i butiken (man ska ju ändå dit och köpa Mamma Scan men om vi säger att man behöver ha lite mer tid att hitta det man planerat att laga istället) så är det inte raketforskning.
För mig var det planeringen som tog tid i början. Planera vad som ska lagas och vilken dag för att det sen ska rulla på. Laga större volymer av kött/kyckling/ fisk och en laddning potatis/ris pasta. Sen har man det man behöver. Och har man också en uppsättning tillbehör såsom tortillabröd, såser och röror, feferoni, cornichos, oliver, fetaost, grönsaker, bönor etc att kombinera med så behöver man inte äta "samma mat" varje dag. Tacoköttfärs kan bli tacos en dag, köttfärssås en annan. Kyckling som lagas på en kvart i ugnen kan man hacka upp och ha till ris och goda såser eller i en tortilla wrap. Möjligheterna är oändliga.
Ica har nåt liknande koncept i sin tidning Buffe som är rätt kul att köra nån vecka då och då. Det bygger på samma princip, att man lagar saker som sen går att kombinera på olika sätt under veckan. Lite större insats någon dag, mindre insats följande dagar (i princip motsvarande att steka köttbullar eller fiskpinnar).