Anonym (T) skrev 2025-09-21 19:48:12 följande:
I helgen har det lagats från sk grunden. I fredag Marey me chicken som tog en del tid då kycklingen ska paneras i mjöl och förstekas innan man gör sås etc. sen i lördags gjorde jag och ena sonen egen pasta med hemmarullade köttbullar med ricotta och färska kryddor som fick koka i en hemmagjord tomatsås. Idag blev det helstekt kyckling i ugn, men ugnsrostade rotfrukter, stekta bruna potatisar och hemmagjort potatismos till dem som ville ha det samt brunsås. Kontentan? Känns som jag diskat hela helgen.. trots ansträngningen har det klagats från höger och vänster om att man nog hade kunnat tänka sig en annan rätt. Så inte konstigt att folk köper hem eller kör på halvfabrikat..,
Och precis det är min teori om att laga mat från grunden är en funktion av hur mycket disk som genereras. Ju mer disk, desto mer räknas maten som lagad från grunden.
Om det är någon tröst så tycker jag att det låter hur gott som helst och jag hade gärna ätit vid ditt bord.