Goneril skrev 2025-09-23 17:03:02 följande:
Det umgängesmönstret, eller rättare sagt brist på dito, känner jag inte till. För oss är kalasen verkliga höjdpunkter. Vi, partnern och jag, planerar i god tid, förrätten ska harmoniera med huvudrätten och efterrätten. För det mesta blir det trerätters, men ibland kan det bli ost, 3 sorter på franskt manér, innan efterrätten serveras. Vinerna ska naturligtvis matcha. Middagarna inleds alltid med bubbel och tilltugg. Bjudningar ungefär en gång per månad och vi blir själva bortbjudna i samma takt. Numera, och i takt med stigande ålder har vi blivit rutinerade, men det är också roligt att upptäcka nya recept. På västkusten har vi all den goda fisken och skaldjuren, tänk torskrygg, räkor och havskräftor, och vi har även tillgång till inlandets delikatesser, en favoriträtt är stekt abborre med kantarellsås! Vi har vänner som jagar och då kan det bli goda rådjurs- eller älggrytor. För oss betyder våra middagar mycket, planerandet är lika stimulerande som själva middagarna. Vi kollar vinutsläpp eftersom vi har ett intresse av viner; med tiden har vi blivit rätt duktiga. Lite etikett kring bjudningarna är att vara punktlig, men inte "överpunktlig", vi ser gärna att gästerna har inneskor och inte hasar runt i strumplästen och givetvis att de är sociala och glada. De svåra samtalen får tas i annat sammanhang. Lunchbjudningar förekommer också, visst är det gott med stekt strömming och potatismos med lingon till! En god öl passar, gärna enligt ljus sort.
Det blir ju väldigt OT här nu Goneril, det du skriver om har inget med TS frågeställning att göra. Men om du behöver ett svar från mig så trivs vi väldigt bra och våra helgkvällar vill vi helst hålla fria så vi kan återhämta oss efter arbetsveckan och vi vill helst vara själva, och det utesluter absolut inte varken skaldjur, gott vin eller goda samtal. Min man jagar dessutom, så vi lider ingen brist på viltkött heller, så det behöver du inte oroa dig för.