Inlägg från: Anonym (Hälsosam eller ej?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hälsosam eller ej?)

    Nötfärs 5%

    Har ju blivit väldigt inne med mager köttfärs. Finns med 5% fetthalt.  Hur är det ens möjligt? Då endast ryggbiff och oxfile håller så låg fettprocent. Tillsätts det vatten eller hur är det möjligt. 

  • Svar på tråden Nötfärs 5%
  • Anonym (Hälsosam eller ej?)

    Ja när man gör det själv ja. Men den färdigköpta borde ju inte vara så mager utan att vara utspädd med vatten eller något. Står ju ingen och pillar bort minsta sena/fettbit innan malning.  Inte heller att färs på oxfile o ryggbiff kostar mindre än utgångsprodukten. 

  • Anonym (Hälsosam eller ej?)
    FtS70 skrev 2025-10-14 20:44:06 följande:

    Jag beskrev hur den tillverkas industriellt. Inget tillsatt vatten. Handtrimning av utvalda delar.


    Låter ju märkligt att man skär ner oxfilé och ryggbiff för malning. Alternativt finputsa rostbiff o fransyska.
    Oxfile och ryggbiff för 400-500kr/kg, Rostbiff/fransyska 250kr/kg. För att sen sälja malet för 170kr. 
Svar på tråden Nötfärs 5%