Anonym (12345) skrev 2025-12-04 12:05:30 följande:
Tack! Det måste jag prova någon gång.
Så glukossirap, kondenserad mjölk, smak man vill ha på glassen och grädde, socker, ägg? Och vispa ihop?
Man kan skifta mellan att använda vanligt socker och kondenserad mjölk. Bådadera är inte nödvändigt att ha i samma smet, kondenserad mjölk är oftast redan sötad.
Och jag brukar följa ett par grundrecept när jag gör min glass för att sedan lägga till något om jag vill ha en extra arom. Apelsinglassen är en favorit. Denna kan man smaksätta med rivet apelsinskal, pomerans och purea i lite torkade apelsinskivor om man vill
Mintglassen är enklast eftersom det bara kräver ett par droppar pepparmyntsolja och lite vaniljpulver i glassmeten. Jag använder den "fina" varianten, torkad och malen vanilj på burk, utan något tillsatt socker.