Inlägg från: Åke Vilse |Visa alla inlägg
  • Åke Vilse

    Har du sås i en tillbringare/såssnipa?

    Min mamma och farmor har alltid gjort sås och sedan hällt upp den i en liten tillbringare eller en såssnipa. Både tillvardags och till "fin".

    Svärmor envisas med att lägga köttet i en form och sedan hälla såsen över så att man får sitta och skrapa och gräva för att få någon sås till potatisen. Sedan gör hon ju alltid förlite sås för redan första personen får ju skrapa för att få tag på någon sås...

    Hur gör ni? Vad är vanligast?

    Själv är jag avskräckt av skrapande från svärmor så jag kör med tillbringare/såssnipa

  • Svar på tråden Har du sås i en tillbringare/såssnipa?
  • Åke Vilse

    Är det ingen som gör som min svärmor alltså?

    Hon häller såsen över oavett om det är panniff, kassler eller något annat kött som hon stekt.

  • Åke Vilse

    Till vardags använder jag en liten rostfri 5dl tillbringare med pip och handtag.
    Den är smidig att både hälla upp i och ur samt att den går att köra i diskmaskinen!

Svar på tråden Har du sås i en tillbringare/såssnipa?