• astri

    pitebor.... 2!!!

    Här är tråden där vi från Piteå och byarna runt omkring samlas för att diskutera väder och vind!

    Vi som hänger i den här tråden är:
    Pippiprollan - Sabina
    Carre - Carmen
    A N - Anna
    Fam Eklund - Mona
    missteddy - Jeanette
    astri - Linda

    VÄLKOMMEN ATT ANSLUTA DIG TILL VÅRT GLADA GÄNG DU MED!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-28 21:22:42:
    Slarva - Sandra
    Isa590 - Linda
    Ancha - Ancha
    Ica80 - Erica

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-05-13 20:11:17:
    Nu får vi välkomna ytterligare en medlem till vårt glada gäng i form av:
    DRAKON - Frida

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-05-13 20:37:59:
    Vi har fått tillskott av ytterligare en glad trio:

    dio - Jenny
    Colubrid - Anna
    Chicachula - Maria

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-05-21 21:32:01:
    Ännu mer har anslutit sig:
    Tinzu - Tina
    jessilundgren - Jessica
  • Svar på tråden pitebor.... 2!!!
  • Carre

    Ni får inte prata om filmen för jag vill se den!!

    Nä, jag fick bakinspiration och bestämde mig för att göra min egen morsdagstårta
    Chokladbotten ligger i ugnen och gräddas just nu, sen blir det smörkräm och riven choklad på

  • astri

    Mums!!
    Jag ska göra en med chokladkräm och hallongrädde. På vanlig sockerkaksbotten.
    Funderar även på att göra lite marängsmörkräm.

  • Carre

    vad är det för skillnad mellan vanlig smörkräm och marängsmörkräm?? har du recept?

  • astri

    Jo, jag har det. LAddade ner det från en av bloggarna i tårt-tråden. Ska jag lägga upp den eller vill du leta själv?

  • Carre

    är du snäll?? orkar inteeeeeeeeeeee!! heheeh

  • astri

    Här är marängsmörkrämen. Gooooood!!


    Chutzpahs Smörkräms substitut


    SMBC

    336 gram äggvita
    680 gram strösocker
    1,36 kg osaltat smör (lite kyligare än rumstemp, men inte kallt)
    upp till 90 ml likör, om så önskas

    1) Vispa försiktigt (för hand) äggvitor och socker över en bain-marie (= vattenbad) tills mycket varmt eller tills termometern når 60 grader.

    2) Dela det osaltade smöret i bitar ca 5 cm stora.

    3) Häll den heta geggan i en stor bunke och vispa med elvisp på mellan-hög hastighet tills vitorna är stela.

    4) Tillsätt halva smöret och pulsera vispen några gånger tills marängen har täckt äggvitorna helt. Tillsätt resten av smöret och pulsera några gånger till. Öka visphastigheten långsamt: börjar på lägsta hastigheten och öka den ca var 15-20 sekund tills du har nått mellan-hög.

    5) Forsätt att vispa tills geggan ser fluffig ut. Stäng vispen och skrapa bunken ordentligt med en slickepott. Sänk visphastigheten till lägsta. Tillsätt smaksättningen och vispa i ca en minut. Öka till mellan-hög och vispa ytterligare en minut.

    6) Smörkrämen kan frysas i plastburkar med tätslutande lock (Tupperware). Tina helt och vispa innan användning.
  • Tinzu

    astri: chokladkrämen, om det är den från någon av dom dära
    i tårtbagar tråden, så MUMS! xD
    gjorde den idag och täckte en av mammas tårtor med den :O
    hade lust att slicka av allt från tårtan :-P

  • Carre

    uhm.. hur mycket är 336 gr äggvita?
    1,36 kg smör?? är det 136 gr? eller??

  • astri

    Tinzu:
    Jo, det är en av dem.
    Jag slits mellan den med socker/kakao/grädde och Ultimate chocklad icing.

Svar på tråden pitebor.... 2!!!