• tusse74

    Steka oxfilé

    Tänkte göra det lite festligt ikväll med oxfilé! Min fråga är hur länge steker man den och på vilken värme? Funderar på att gnida in den med olivolja, salt, pepparmix och örter! Låter det tokigt?

  • Svar på tråden Steka oxfilé
  • SeTa

    stek på ganska hög temp. När köttsaften tränger igenom vänder du. När saften kommer igen, är den klar!
    Oxfilé är så fin, så bara salt o lite peppar räcker!
    Lycka till!

  • HumDis

    Stektiden beror väldigt mycket på tjockleken på skivorna, men du ser när den är "färdig". Låt den vara lite rosa i mitten, då är den som bäst. Jag brukar aldrig ha örter och sånt direkt på oxfilén utan har tillbehör till köttbiten istället. Tycker det räcker med svartpeppar och salt på köttet eftersom det har en ganska bra smak i sig själv.

    Vi äter oxfilé ca en gång i veckan här hemma...  gillar inte annat kött Skrattande


    / HumDis
  • tusse74

    Tack för era snabba svar. Nu ska det bli go-middag här i huset....hoppas jag!

  • tusse74

    Den blev jättegod och jag gjorde en god kall sås på sidan om:

    creme fraishe
    salt
    pepparmix
    örter (frysta)
    soltorkade tomater i olja
    chilisås

    Blev smaskens!!!...*slickar mig om munnen och tackar för hjälpen*

Svar på tråden Steka oxfilé