Steka oxfilé
Tänkte göra det lite festligt ikväll med oxfilé! Min fråga är hur länge steker man den och på vilken värme? Funderar på att gnida in den med olivolja, salt, pepparmix och örter! Låter det tokigt?
Tänkte göra det lite festligt ikväll med oxfilé! Min fråga är hur länge steker man den och på vilken värme? Funderar på att gnida in den med olivolja, salt, pepparmix och örter! Låter det tokigt?
stek på ganska hög temp. När köttsaften tränger igenom vänder du. När saften kommer igen, är den klar!
Oxfilé är så fin, så bara salt o lite peppar räcker!
Lycka till!
Stektiden beror väldigt mycket på tjockleken på skivorna, men du ser när den är "färdig". Låt den vara lite rosa i mitten, då är den som bäst. Jag brukar aldrig ha örter och sånt direkt på oxfilén utan har tillbehör till köttbiten istället. Tycker det räcker med svartpeppar och salt på köttet eftersom det har en ganska bra smak i sig själv.
Vi äter oxfilé ca en gång i veckan här hemma... gillar inte annat kött
Tack för era snabba svar. Nu ska det bli go-middag här i huset....hoppas jag!
www.tasteline.com/default.ns&lintDocumentID=3674
Den blev jättegod och jag gjorde en god kall sås på sidan om:
creme fraishe
salt
pepparmix
örter (frysta)
soltorkade tomater i olja
chilisås
Blev smaskens!!!...*slickar mig om munnen och tackar för hjälpen*