Laxpaj
Denna är så himla god;
PAJ MED VARMRÖKT LAX – 6 PORT
Pajdeg: 3 dl vetemjöl
75 gr smör
50 gr kesella
Fyllning: 5 hackade schalottenlökar
Smör
250 gr varmrökt lax
75 gr strimlade sockerärtor
½ dl hackad dill
100 gr riven ost
Äggstanning: 3 ägg
2 dl lätt creme fraiche
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen i 6 tartelettformar, ca 12 cm i diameter och ställ dem i kylen ca 30 min. Nagga dem med en gaffel. Förgrädda ca 10 min. Fräs schalottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.