Oxfilé
Inbakad tournedou med gorgonzolasås och potatiskroketter är smaskens.
Tag 2 bitar tournedous (be dem skära till rätt storlekar i affären). Salta, peppra, bryn i stekpannan. Lägg en bit gorgonzola ovanpå varje tournedous. Linda in i tunn smördeg. Kör i ugn. (Kolla i kokboken temperatur och tid, kommer inte ihåg tyvärr). Servera med gorgonzolasås och potatiskroketter. Namnam...
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis
Salta, peppra oxfilén hel. Bryn hela oxfilén i stekpannan. Lägg i en liten ugnsplåt/form och tillaga valfri tid, beroende på om du vill ha den röd/medium/genomstekt. Jättegott med hasselbackspotatis, potatisgratäng eller råstekt potatatis (ok då, alla typer av potatis). Potatisgratängen blir godast om du gör den dan innan. Gärna med mycket grädde Tillsammans med potatisgratäng blir det gott med rödvinssås. Annars skulle jag ta bearnaisesås till övrig potatis.