Inlägg från: ladyhawk |Visa alla inlägg
  • ladyhawk

    Oxfilé

    Inbakad tournedou med gorgonzolasås och potatiskroketter är smaskens.

    Tag 2 bitar tournedous (be dem skära till rätt storlekar i affären). Salta, peppra, bryn i stekpannan. Lägg en bit gorgonzola ovanpå varje tournedous. Linda in i tunn smördeg. Kör i ugn. (Kolla i kokboken temperatur och tid, kommer inte ihåg tyvärr). Servera med gorgonzolasås och potatiskroketter. Namnam...

    Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis

    Salta, peppra oxfilén hel. Bryn hela oxfilén i stekpannan. Lägg i en liten ugnsplåt/form och tillaga valfri tid, beroende på om du vill ha den röd/medium/genomstekt. Jättegott med hasselbackspotatis, potatisgratäng eller råstekt potatatis (ok då, alla typer av potatis). Potatisgratängen blir godast om du gör den dan innan. Gärna med mycket grädde Tillsammans med potatisgratäng blir det gott med rödvinssås. Annars skulle jag ta bearnaisesås till övrig potatis.

  • ladyhawk

    Glömde - köttfondue!

    Tag en fonduegryta, häll i olja (tror jag, har bara blivit bjuden) och lägg i bitarna okryddade och fritera. Så himla gott. Vi friterade oxfilé och fläskfilé en nyårsafton för några år sen. Kommer inte ihåg några detaljer tyvärr.

Svar på tråden Oxfilé