Inlägg från: millface |Visa alla inlägg
  • millface

    Oxfilé

    Jag har världens godaste recept på falmberad oxfile´i gräddig grönpeppersås...

  • millface

    Okej kommer!

    Men jag bara varnar-ni kommer få köpa oxfilé varje vecka

    Flamberad oxfile´med grönpepparsås: (2 personer)

    I burk torkade grönpepperkorn
    ca 200gram oxfile´per person
    svart-och vitpeppar
    Dijonsenap
    ca 3 dl vispgrädde
    1 dl cognac eller cognacsessens

    Skär oxfile´n i 2-2,5 cm tjocka skivor.
    Krydda med peppar och salt.
    Stek på högsta värme i ett stekjärn ca 2 min/sida.
    Lägg köttet åt sidan.

    Häll i 1 stor tsk Dijonsenap.
    Häll på grädde -rör ut.
    Salta, häll på krossade grönpepparkorn. (ska krossas i en mortel innan)

    Ta filén i en traktörpanna (går bra med vanlig gjutjärnspanna också)
    Häll på cognac.
    Tänd på och låt brinna en minut.
    Häll i såsen.

    (Om man använder essens tar man och häller i några droppar i såsen och låter koka upp med köttet. Flamberingen uteblir då.)

    Servera med pommes chateaux.

  • millface

    Tack Linah!!!

    Precis så gör man

    Det ser rätt proffsigt ut också att flambera -ett klart plus som går hem hos mannen!

Svar på tråden Oxfilé