Oxfilé
Jag har världens godaste recept på falmberad oxfile´i gräddig grönpeppersås...
Jag har världens godaste recept på falmberad oxfile´i gräddig grönpeppersås...
Okej kommer!
Men jag bara varnar-ni kommer få köpa oxfilé varje vecka
Flamberad oxfile´med grönpepparsås: (2 personer)
I burk torkade grönpepperkorn
ca 200gram oxfile´per person
svart-och vitpeppar
Dijonsenap
ca 3 dl vispgrädde
1 dl cognac eller cognacsessens
Skär oxfile´n i 2-2,5 cm tjocka skivor.
Krydda med peppar och salt.
Stek på högsta värme i ett stekjärn ca 2 min/sida.
Lägg köttet åt sidan.
Häll i 1 stor tsk Dijonsenap.
Häll på grädde -rör ut.
Salta, häll på krossade grönpepparkorn. (ska krossas i en mortel innan)
Ta filén i en traktörpanna (går bra med vanlig gjutjärnspanna också)
Häll på cognac.
Tänd på och låt brinna en minut.
Häll i såsen.
(Om man använder essens tar man och häller i några droppar i såsen och låter koka upp med köttet. Flamberingen uteblir då.)
Servera med pommes chateaux.
Tack Linah!!!
Precis så gör man
Det ser rätt proffsigt ut också att flambera -ett klart plus som går hem hos mannen!