• flaxan

    Kalventrecote! Någon med bra grill ide?

    Hej! vi har best'llt kalventrecote. Vi har fått ett presentkort från delicard från min mas företag. Men nu tänkte vi grilla den på lördag. någon som har några bra ideer, på hur vi kan tillreda den och JÄTTEGÄRNA vad vi kan servera till.

    Tacksam för all hjälp!

  • Svar på tråden Kalventrecote! Någon med bra grill ide?
  • AnnaK

    800 g kalventrecote eller kalvytterfilé
    Stycka ner till 200 g bitar.
    Krydda med kryddblandningen. Spraya med matolja.
    Grilla hårt ca 3 min på varje sida, dra åt sidan och låt det gå på lägre temperatur i ca 5 min.

    Kryddblandning
    3 msk pepparmix
    3 msk vitlökspulver
    2 msk lökpulver
    2 msk torkade chiliflakes
    2 msk torkad timjan
    1 msk brun farin
    1 msk chilipulver
    1 tsk malen svart peppar

    Citrusyoghurt
    2 dl matlagningsyoghurt
    1 citron

    Tvätta citronen och finriv den på ett rivjärn.
    Pressa ned saften i en bunker och blanda med yoghurten och skalet.

    Grillade rödlöksringar
    2 medelstora rödlökar
    1/2 dl olivolja
    1/2 dl rödvinsvinäger
    salt & peppar

    Skala och skär 1/2 centimeter tjocka lökskivor. Spraya löken med matolja och grilla så att skivorna får färg.
    Ta av dem från grillen och låt svalna.
    Marinera sedan löken i vinägretten.

    Guacamole
    3 avokador
    2 pressade limefrukter
    1 vitlöksklyfta
    1 urkärnad och hackad tomat
    salt, peppar och tabasco efter tycke och smak

    Mosa avokadon med en gaffel, pressa i vitlöken och häll på limejuicen. Smaka upp röran med kryddorna och vänd i tomaten.

  • AnnaK

    Stekt kalventrecôte med chilisvamp och bacon
    4 personer:

    4 st skivor kalventrecote

    1 st gul lök

    1 st röd chili

    300 g svamp t ex champinjoner, shitake, ostronskivling

    2 st vitlöksklyftor

    150 g bacon

    4 st bakpotatisar

    1 dl olivolja

    Gör så här:

    Ansa svampen och skär i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken
    och chilin.

    Dela bakpotatisarna, lägg på örter, lite chili , vitlök och olivolja. Ugnsbakas.

    Dela bacon i mindre bitar. Rosta sedan löken, vitlöken med svampen.

    Grilla köttet och stek bacon som serveras tillsammans med det grillade köttet.

  • AnnaK

    Grillad kalventrecote med honungsglaserad potatisrundel
    I Meny vecka 10 2006

    4 port

    800 g kalventrecote, delad
    på längden i 4 bitar

    Grilla kalven på medelvärme med termometer i mitten av köttet till 57º. Låt vila i 5 minuter.

    4 minibakpotatisar, utstansade med en stansring
    2 tsk rapsolja
    4 tsk honung
    salt och peppar

    Blanda olja och honung till en marinad och blanda runt med potatisen. Salta och peppra. Lägg upp i ugnsformen och rosta i ugn på 200º i ca 30 minuter.

    Servera med tryffelsås, ugnsrostad grönsparris och plommontomat:
    6 dl kalvfond
    4 dl rödvin
    1 dl hackad lök
    1 dl finhackad morot
    1 krm torkad timjan
    1 krm råsocker
    1 tsk tryffelolja

    Fräs lök, morot och timjan. Häll på vin och socker, låt puttra 5 minuter. Tillsätt fonden och koka i minst 10 minuter. Sila av och red med maizena. Smaka av med salt och peppar. Droppa i tryffeloljan och servera direkt.

    8 grönsparris delad i två på längden
    2 plommontomater delad till två halvor

    Lägg upp i ugnsform och ringla på lite olja och tillsätt flingsalt. Rosta i ugnen på 200º i 6 minuter. Lägg upp på tallrik, ät och njut.

  • PuhTiger

    TIPS! Vi har oxå fått ett Delicard i julklapp - gå in på deras hemsida och kolla - där finns flera receptidéer...

    http://www.delicard.se/index.asp?val=3300

    Till exempel:

    Kalventrecote med klyftpotatis och lök-crème fraiche

    När bara det bästa är gott nog!

    Typ av rätt:
    Huvudrätt för fyra personer

    Huvudingrediens:
    750 g kalventrecôte
    olja
    salt och peppar

    Övriga ingredienser:
    Klyftpotatis
    olja, att bryna och steka i
    10 potatisar, tvättade,
    oskalade, i klyftor
    salt och peppar

    Lök-crème fraiche
    1 rödlök, strimlad
    2 msk vitvinsvinäger
    1 tsk socker
    2 dl crème fraiche

    Gör så här:
    Värm ugnen till 200 °C. Salta och peppra potatisklyftorna och
    lägg dem på en oljad ugnsplåt.Stek dem mjuka och gyllenbruna i ugnen, cirka 30 minuter.

    Fräs rödlöken. Tillsätt vitvinsvinäger,socker och lite salt. Låt
    svalna. Blanda i crème fraiche och skeda blandningen över
    biffarna och servera med klyftpotatisen.

    Låt köttet ligga i rumstemperatur 2–3 timmar innan tillagningen.Skär i fyra biffar och bryn dem hastigt i oljad stekpanna. Salta och peppra. Stek färdigt biffarna i ugnen på 150 °C i 4-5 minuter, eller tills köttets innertemperatur nått upp till 55 grader.

    Gott till:
    För bästa stekyta, bryn i het panna och bara några biffar åt
    gången. För mycket kött i pannan sänker temperaturen och gör att köttet kokar snarare än bryns.

    Dryckestips:
    Härligt goda och vinvänliga smaker som vi med fördel
    serverar med ett medelfylligt och fruktigt rött vin från Italien. Copertino Rosso (artikelnummer 2077) är kryddig med frisk syra och lång eftersmak av körsbär och ek.

  • PippiLongstocking

    Hej! Är det någon i tråden som har kvar ett recept från Delicard som innehåller kalventrecote och gräddstuvade grönsaker? 

    Receptet medföljande men är tyvärr borta och receptet finns inte kvar på deras hemsida. 

  • klyban
    PippiLongstocking skrev 2025-09-20 10:52:17 följande:

    Hej! Är det någon i tråden som har kvar ett recept från Delicard som innehåller kalventrecote och gräddstuvade grönsaker? 

    Receptet medföljande men är tyvärr borta och receptet finns inte kvar på deras hemsida. 


    Sök på gräddstuvade grönsaker och välj ett recept som ser bra ut.

    Sen vet jag inte vad du ska göra med köttet, men steka antar jag.
    Och om så, så är ju det enkelt som sådant.
    Personligen skulle jag använt vitpeppar, salt, och kanske lökpulver, eller kanske också vitlökspulver på köttet.


    Sen steka den til medium för min del, men man steker den till sina egna preferenser.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Kalventrecote! Någon med bra grill ide?