• jojjsan

    De 10 pappadagarna?

    Hej alla pappor och blivande pappor!
    Här är en blivande mamma som har en liten fundering.
    Min sambo har noll koll och tar evigheter på sig att ta reda
    på saker så jag tänkte att jag testar om ngn vet här.
    Han har nämligen aktivitetsstöd som inkomst och då var det ngn som sa till honom att han kankse inte fick de där 10 första pappa dagarna betalda då. Ngn som vet? Det borde han ju få, det står nämligen på försäkringskassans sida att ALLA har rätt till dem, men då är ju frågan om han får betalt också. han har ju redan inkomstuppgifter hos försäkringskassan då aktivitetsstödet kommer därifrån så det borde ju vara så enkelt att han bara behöver anmäla sig där när det är dags.

    Hoppas ngn vet?....

  • Svar på tråden De 10 pappadagarna?
  • Kajak

    joo han måste få pengar....

    jag tänker på det finns papporna som är arbetslös dom får pengar...

    Det är nog inte samma sak men man kan alltid tänka så..

    Om han är osäker så han kan alltid gå till FKkontor hos er o prata med dom.
    han kan även låtsas att han kom dit för att veta om FK saknas nåt papper då kan han alltid passa på fråga om 10dagarna...

  • OlleO

    Det står kanske att alla har rätt till dem men under vissa omständigheter verkar det inte gälla. Jag är student och har inte rätt till pappadagar. Detta för att jag genom att vara hemma inte går miste om inkomst utan enbart studieresultat.

    Vet inte hur aktivitetsstöd fungerar, men visst får man det "per dag" som man jobbar? Isåfall borde det gå att få pappadagar.

  • Mizzz

    Jag vet att man som student inte får dom.. Hur det är i ditt fall vet jag inte.,


    Jag har lilla Linus i magen
  • kicki nr1

    Jag har en bekant som är plusjobbare, och han fick i alla fall 10 pappadagar. Tycker att det borde vara likadant om man har aktivitetsstöd, för det är väl från Fk som pengarna kommer i båda fallen?

  • nortan

    Pappadagarna lär han ha rätt till, dock är ersättningen baserad på arbetsinkomst så det blir kanske inte så mycket pengar.

Svar på tråden De 10 pappadagarna?