LillaFlingan skrev 2007-09-17 18:59:32 följande:
TS:du ska smula sönder jästen FÖRST i en bunke.. sen smälter du smöret i med mjölken o värm tills det är fingervarmt..stå med fingret o rör om i princip..det är Jättenoga!sen har du bara i LITE degspad till en början så jästen löses upp ordentligt.. ;) när den är helt upplöst efter att du rört om ordentligt med en träsked/gaffel så häller du på resten av degspadet och i med sötningsmedel vit sirap eller socker.. ;)och sen brukar jag sällan följa receptet vad gäller mjölanvisningen för det stämmer sällan utan ha i efter behov, knoda eller slå degen med träsked/gaffel tills den lossar från kanterna och inte spricker för mkt, den ska va ganska blanka och fin ;)jag e lite halvkock(läste hotell&rest på gymnasiet, men tog inriktningen hotell 2.a året, men fick läsa grundkurserna i kök) och älskar att baka!:)
ahhh...
oscar hjälper mig röra i degspadet....
kan det bero på att jästen inte smälte som den ska innan alla ingridienser kom i?
jag går och gör om nu, kommer snart!!!!!!