• Singeladopt

    Vi som är ensamstående del 9

    Det här är nionde tråden för oss som är ensamstående och som försöker få barn genom insemination, IVF eller äggdonation. Där vi kan prata och stötta varandra.

    Några länkar för den som vill veta mer:

    FEMMIS (Föreningen för Ensamstående Mammor Med Insemination/IVF): www.femmis.se

    KLINIKER
    Dansk Fertilitetsklinik: www.danfert.dk
    Trianglen: www.trianglen.dk/
    Nordica: www.nordica.org
    Gaia graviditetsklinik: www.graviditetsklinik.dk
    Gentofte Fertilitetsklinik: www.gentofte-fertilitetsklinik.dk/
    Storkkliniken: www.storkklinik.dk
    Vitanova: www.vitanova.dk
    Diers klinik: www.diersklinik.dk
    AVA-klinikerna: www.avaclinic.com/index.php

    PRAKTISKA LÄNKAR:
    Danska kartor: www.krak.dk
    För att hitta och beställa tågresor i Danmark: www.rejseplanen.dk
  • Svar på tråden Vi som är ensamstående del 9
  • mytrouble

    finare: Klart du vågar! Du grejar det
    För egen del fick jag nyligen besked om att jag inte lyckades med min första ÄD - fick ett svagt plus 2 ggr - men sen blev det inget. Så nu väntar jag på tid från kliniken för nästa försök (FET) - som jag hoppas blir snart! Flört Kram!

  • Wööörmi

    Jag är inte alls i samma sits som er tjejer...men fastnade för er tråd och har läst lite i er diskussion finare och mytrouble...

    Ja vill bara säga att jag ser upp till er..
    Förstår att det kan kännas skit...
    men jag tycker ni är mycket tappra och jag håller med mytrouble...
    jag tror säkert det kommer gå galant även om du e singel...

    Sen när ni har era barn kanske ni slappnar av lite mer med karlfronten och så bara dyker han upp när ni minst anar det ;)

    Ja Lycka till är väl det jag egentligen vill få fram :D


    Jag ska bli mamma
  • Inis

    Har en fråga till Mytrouble. Har för mig att du skrev i samband med att ditt visumkrångel att AVA-Peter kliniken sa att dom kunde göra en visuminbjudan för dig. Jag har ev möjligheten att bo privat i St Petersburg och med ett affärsvisum som gäller ett år skulle jag kunna åka med kort varsel och slippa tänka på den biten. Det är ju tillräckligt med saker som skall klaffa. Nu när det snart är dags för mitt andra försök förstår jag att jag var lyckligt ovetande om hur mycket som "kan gå fel" förra gången.

  • mytrouble

    Inis! Alltså kliniken kunde gå med på att göra en inbjudan MYCKET motvilligt efter många påtryckningar och till slut hot om att jag skulle behöva ställa in resan. Men det märktes verkligen hur OGÄRNA dom ville göra det. Fastän det enligt ryska konsulatet är det busenkelt - dom behöver i princip bara fylla i sitt skatteregistreringsnummer på en blankett (men det är väl just det jag misstänker att dom av vissa skäl INTE vill Flört ) Men du ett affärsvisum måste ju vara guld värt Räcka ut tungan  Håller tummarna för dig. När ska du dit prel? Själv ska jag göra mitt första FET om ca två veckor. Kör på direkt efter ÄDn. Här går det undan Flört

  • Inis

    Tack för informationen Mytrouble. Skall ta mig en funderare om jag skall fråga kliniken eller inte. Såg nämligen att ett affärsvisum kostar 5 800:- för ett år vilket var mer än jag räknat med.

    Förstår att du är på gång med ett FET-försök. Lycka till!

  • Sleepingbeuty

    Då tycker jag inte du ska tveka längre.Vi är många som försöker på egen hand och många som även fått barn på egen hand.Gå med i FEMMIS.
    Kör igång med IVF. I Riga gör dom det och det är lätt att ta sig dit.Både AVA och EGV kliniken.
    Jag gjorde mina IVF på Nordica i Köpenhamn med en "pojkvän" som var steril som alltid var på "tjänstresa".Hade en killkompis som skrev på papperen, sen åkte jag iväg själv och fick donatorssperma.
    Vänta inte, för jag började när jag var 42-43 och det ångrar jag bittert idag.Att mina korkgluggar och hjärna inte fattade att jag hade svårt att bli gravid.


    finare skrev 2009-01-13 10:26:22 följande:
    hymafr skrev 2009-01-13 09:44:46 följande:
    Tack för ditt svar. Jag är gammal...i bebis kretsar.... jag är 40 år! Har seriös ångest över min situation.... Jag vet att jag inte kommer kunna få barn på naturlig väg, vet att jag måste göra Ivf för att bli gravid, min gyn har gjort undersökningar och sagt som det är...Har också dejtat killar och främst tänkt på om hur långt tid jag måste vänta innan man kan säga att jag vill ha barn...men tyvärr så har inga av killarna varit något pappa matrial...dom har alla haft sina "problem" om man nu kan säga så... Det är det som är min grej. Träffar alltid fel sorts killar, killar som inte är bra för mig och har massor med problem. Känns så himla trist...samt att jag vet att jag har åldern emot mig och att jag antagligen kommer ha svårt att bli gravid, gör inte att jag blir mindre stressad. Nästan ALLA mina vänner har nu hunnit få barn...några som var som jag eviga singlar har nu oxå träffat killar och lyckas få barn, trots sina höga ålder har ingen av dom haft det minsta problem, dom har alla blivit gravida på engång....
  • Sleepingbeuty

    Hur går det för dig?


    hymafr skrev 2009-01-13 10:42:38 följande:
    Jag förstår absolut hur du känner, finare.Det verkar som om vi dejtat samma killar, eller När du nämner adoption tidigare, så tänker jag att du kanske ska hoppa över IVF och gå direkt på äggdonation. Chansen är ju mycket större och du behöver inte fundera på om dina egna ägg är dugliga eller inte. Kostnaden är ju visserligen något högre, men om du vill testa dina ägg vid en IVF med hjälp av PGD så blir kostnaden nästan lika mycket som vid ÄD. Dessutom är det ju så att vid IVF får man oftast ut ägg till frysen som de sen vill att man ska komma tillbaka och använda, trots att man inte vet om de är ok eller inte (Man kan inte frysa ägg som man gjort PGD på). Det kostar ju också.Det finns många trådar här på FL som behandlar äggdonation och/eller 40+, där du kan få råd och stöd. Vi är många som är ensamstående även i de andra trådarna, även om vi kanske inte alltid skyltar med det.
  • hymafr

    Hej Sleepy + alla andra!

    Känner som om jag långsamt håller på att vakna upp ur en dvala. Har haft något konstigt - andnöd, men utan att ha svårt att andas in eller andas ut!?! Har bara haft ett behov av att andas djupa andetag. Började för över två veckor sedan men har blivit bättre de senaste dagarna.
    Har varit hos vårdcentralen och på akuten flera gånger, men de hittar inget. Eftersom EKG ser bra ut så anser de som helt uteslutet att det kan ha med hjärtat att göra. Jag fick iaf efter mycket tjat ta blodprovet som visar om man haft en hjärtinfarkt (kommer inte ihåg vad det heter), men som tur var så var det negativt (=positivt för mig?)
    Har iaf bokat en tid hos en Hjärt/lungspecialist (privat) imorgon för en "second opinion". Min läkare på vårdcentralen tror att det är något psykiskt, men jag tvivlar eftersom jag inte blir av med andnöden om jag tar något lugnande, bara att jag blir helt lugn i övrigt. Inte heller tycker jag att jag känner mig nedstämd, men det kan ju iof sig komma långt i efterhand.
    Vill också gärna göra ett ultraljud på hjärtat för att utesluta att det kan finnas något där som spökar. Jag får ofta smärtattacker i bröstet, men läkarna säger bara att eftersom mitt EKG är bra så måste det vara muskler!
    Hoppas förstås att de har rätt, men känner att jag vill passa på att få det lite mer utrett innan jag gör nästa ÄD. Man vill ju inte äventyra hälsan (eller livet) för att få ett barn till - jag måste ju tänka på det barn jag redan har.

    Försöker jobba på så mycket jag orkar, men att ha problem med andningen tar verkligen på krafterna. Är enormt glad att jag aldrig börjat röka - tänk vad jobbigt att ha andnöd och veta att man förmodligen orsakat det själv! Hade en arbetskamrat som fick gå ner till 25% pga emfysem (heter det väl?) - blir ju både kännbart för ekonomin + att han hade det långtråkigt hemma nästan hela dagarna eftersom han inte heller orkade engagera sig i något. Han hade rökt ett paket om dagen i 50 år!

    Jag har iaf fått ihop tillräckligt med pengar nu för ett färskförök (jag tycker inte om att låna, utan vill ha sparat ihop det innan), men vill ha ett par månader på mig för att prova akupunktur först. Har ju pga mina andningsbesvär inte kunnat börja med det ännu, men hoppas att jag om någon vecka känner mig helt återställd.
    Min gyn har ännu inte svarat på mina mail, så nu tänker jag som så att jag ska bara beställa tid hos honom i god tid innan jag behöver nästa Procren-spruta så får vi se vad han säger. Ska, efter tips bla från dig Sleepy, "hitta på" en särbo - som "steriliserat sig och har tre tonårsbarn som bor på heltid hos honom och pga det kan vi inte flytta ihop ännu"...Verkar ju som om min gyn inte gillar ensamstående mammor...

    Men, men - vill han inte hjälpa till så får jag väl panikgråta i telefon hos någon annan för att de ska hjälpa till - ett stort problem är ju bara att många bra gyn är så upptagna att de inte tar några nya patienter...

    Har någon något bra tips på någon gyn som kan tänkas ställa upp så inboxa mig gärna. Alla tips tas emot med tacksamhet.

    Min svägerskas graviditet fortskrider iaf enligt planerna, så om allt går som vi hoppas så får jag tillfälle att iaf ibland snusa på en babynacke fr o m i sommar. Är man baby-tokig så är man

  • Sleepingbeuty

    Kul att höra ifrån dig , det var länge sedan nu
    Ja när man är hos läkaren kan man bara säga att man har pojvän, om de frågar.allagör ju inte det, utan tar det för givet.

    Hymafr: Det var när jag gjorde mina IVF.er i Köpenhamn som jag hade en "bortrest steril man" och han skrev bara på papperet från kliniken, men behövde aldrig komma dit.

    Men i Sverige tycker jag ofta de tar för givet att man har någon.Frågar dom så brukar jag säga att jag har en, för att slippa allt annat. Men den gyn jag har nu vet ju, men han hjälper mig så gärna ändå.

    Hoppas din "andnöd" blir utredd.Måste kännas jobbigt ich dessutom att man måste tjata om så självklara saker.
    Bra att du står på dig.
    Hoppas det löser sig så du kan sätta igång igen med din ÄD.

    Kram på dig!!

  • mytrouble

    Hymafr: Ja, det var ett tag sen!! Men vad är det med den där andnöden? Jag blir riktigt bekymrad för dig Fot i munnnen Men bra att du var hos hjärt/lungspecialist för second opinion. Vad sa den doktorn?? Kram

  • Sleepingbeuty

    Hur mår du Mytrouble?

    Hymafr..tack för ditt meddelande.Hoppas det ger sig

  • mytrouble

    Sleep: Jodå, det är bra - men jag är lite orolig bara, för jag har dragit på mig en förkylning (på planet hem) och är rädd att det ska påverka implantationen negativt... Ledsen

  • hymafr

    Hejsan tjejer!

    Mår sakta men säkert bättre och bättre.
    Ska dock få göra lungröntgen på tisdag. Bättre att göra för mycket än för lite sa den snälla specialisten.
    Han trodde dock att jag fått en sträckning vid ryggkotorna och att det satt så pass långt inne att det inte gjorde ont! Men att det påverkade hela bröstkorgen och att det var därför som jag var så andfådd och trött.
    Hoppas att han har rätt! Vet bara inte vad jag ska göra för att det inte ska hända igen.

    Hur går det för dig mytrouble? En vanlig förkylning ska nog inte vara så farligt. Värre om du får feber. Annars finns det ju de som säger att de blivit gravida när de själva trott att förutsättningarna varit de sämsta, tex vid stress.
    Vem vet - en vanlig förkylning kanske är vad som fattades vid förra försöket?
    Håller tummarna för dig i alla fall. Vilken dag ska du testa? Ska du ta blodprov eller testar du själv först? Såg i en annan tråd att du satt in två stycken små denna gång - var det de sista? Tror nog att chanserna ökar med två - har själv inte tvekat att sätta in två.

Svar på tråden Vi som är ensamstående del 9