• lalasmama

    *- * bebis 2007 *- * del 6

    hej, dax för ny tråd igen, tiden rinner iväg..
    även om man inte skriver ofta är de skoj att kika in i tråden ibland..
    läsa & skriva om man har tid.. eller hur?

    *trevlig sommar på er!!*

    listan över oss som är någorlunda aktiva

    4 november - Jesper - lalasmama/Maria - Bankeryd
    5 november - Freya - fjärilen78 - Målilla
    8 november - Nova - snuttP/Jenny - Röstånga
    11 november - Alva - TIMMON/Charlott - Munka-Ljungby
    18 november - Karl - aems - Sala
    25 november - Amanda - snugglebunny/Anna - Stockholm/Västerort

  • Svar på tråden *- * bebis 2007 *- * del 6
  • aems

    Hej allihopa! Här var det livat igen...vad kul!
    Vi har precis kommit hem från en 10 dagars jobbsemester på Västkusten. (maken har jobbat och jag och barnen har haft semester). Vi var i Varberg i 5 dagar och hälsade bland annat på Bockstensmannen Sedan var vi i Göteborg i 5 dagar varav 2 tillbringades på Liseberg. Båda barnen hade jättekul och gillade alla karuseller.

    Annars är det mest nedräkning tills jobbet börjar. Inskolningen för Karl tar maken hand om. Det blir nog bäst så, för Karl har blivit så otroligt mammig. Jag vet inte vad som har hänt. Det är BARA jag som gäller... och så vill han bli buren precis hela tiden. Orkar inte gå många meter själv. Jag försöker låta bli att bära honom och tvinga honom att gå själv, men ibland är det liksom inte läge.

    Timmon: Karl var först beräknad på Ellas födelsedag. När jag gjorde UL blev jag flyttad 3 dagar och sen så gick jag 10 dagar över tiden, så mellan Ella och Karl skiljer det 2 år och 13 dagar. Dom har mycket kul tillsammans!

  • fjärilen78

    snugglebunny: hoppas det går bra med UL på tösen,inte kul när dom blir sjuka men bra att dom kollar upp det noga!!

    hehe vi gjorde en organscreening när vi vänta alwin o jag såg ju givetvis vad det var men lite osäker dock men visst hade jag rätt sen att det var en med snopp

    på tisdag ska vi göra datortomografin på alwin och veckan efter är det synkontrollen så får vi se vad som händer sen då!!

    här är det makens sista helg med semester nu på måndag börjar han jobba igen.

    nästa lörd eller sönd ska vi åka till ölands djurpark!!

  • lalasmama

    hej, hej, kikar bara in å önskar TREVLIG HELG,
    hoppas det är bra med alla
    vi har det bra, puh vad varmt det är idag, härligt, hihi
    nu ska jag ut i solen, Jesper sover middag!
    kram, kram!

  • lalasmama

    Hej, Hej..
    hur är det med alla??

    vi mår bara fint, men var är solen å sommaren ??
    skulle inte skada med några fler sol/bad dagar

    ha de fint & Skriv gärna här när ni har tid..

    snuttP: hur går det med jobb för dig??
    fjärilen: hur mår ni? är du gravid?? hur var det på öland?
    Timmon: hur mår du?

    kram!

  • fjärilen78

    hej på er!!

    lalasmama: öland var bara bra, dock så är ju freya så åksjuk så när vi hade åkt 5 mil så började hon spy så åka bil med henne är jättejobbigt för henne

    här är allt annars bara bra och gravid ..... tjaaa jag vet inte riktigt än har BIM 6 aug men 2 tester idag visar på jättesvaga pos men jag vågar inte tro på det utan är rädd att det är spökstreck vilket jag fått en del dom sista månaderna så jag ska avvakta o väntar på dels känsliga test och även CB test så vi får väl se om nån vecka eller två

    hur är det med alla andra, har ni semester nu eller jobbar ni igen???

  • fjärilen78

    äsch glömde ju berätta att abbe har åkt på en öroninflammation han har inte haft nån sen dom skrapade polyperna i jan!!

    var på bvc med alwin idag o nu väger han 8,2 kg och är 71,5 cm lång!! han har lärt sig sitta o sätta sig upp själv, han står på alla fyra o försöker krypa,drar sig dit han vill.
    vi har även gjort hjärnröntgen och synundersökningen men tjaaa datomografin finns risk att vi får göra om,inte lätt att få en 8 mån att ligga still o även att han efter 2 timmars väntan fick lugnande så var dom osäkra på att bilderna blir bra. igår gjordes synundersökningen o han orkade inte alla undersökningar så vi får återkomma o göra fler koller under hösten men så långt som dom hann igår så såg dom inga konstigheter med synen iaf!!

  • snugglebunny

    fjärilen78: Spännande! Hoppas det blir ett starkt plus snart.

    Jag har min andra semestervecka, av fyra. Jätteskönt att vara ledig! Första veckan var vi mest hemma, träffade kompisar och kollade på bilar. Vi har tröttnat på vår
    v40 och ville byta upp oss lite. Blev till slut en Saab 9-5 som vi hittills är jättenöjda med.
    Idag har vi packat för fullt, imorgon bitti bär det av mot Ullared där vi ska vara ett par dagar och sen till Borås. Ska på Gekås för första gången, ska bli spännande. Hoppas mest på att hitta kläder och grejer till Amanda, perfekt inför dagisstarten.

    Hoppas det är bra med alla!! Ha en fortsatt skön sommar!!

  • Ponzo

    Jag har oxå semester nu, 1:a veckan av 3, så skönt! Idag har vi haft helt ok väder här, inte regnat på hela dagen så det är alltid något! Maken har semester först nästa vecka och bara 1 vecka, men vi kommer nog åka iväg ett par dagar, kanske Öland, eller om någon har nåt annat trevlig förslag här i södra sverige?

    Går in i v 24 imorgon, går så fort! är fortf trött, järnbrist...men mår inte illa längre!
    Alva pratar massor nu, nya ord nästan varje dag. Hon har nog kommit in i en trotsperiod, mycket mycket vilja.... bjöjbyte och klädyte är en kamp för tillfället och är det nåt hon inte vill göra så låter hon hela världen veta det... Hoppas det lugnar sig lite snart.

    Hoppas det är bra med er alla och att solen ska skina på oss ett tag till i sommar

    fjärilen 78: Lycka till med pluset!
    Snugglebuny: Shoppa lugnt i Ullared, hoppas du hittar mycket kul! ;)

  • aems

    Hej på er! Hoppas ni har det bra i sommarvärmen! Imorgon börjar jag jobba igen. Sedan jag gick hem på föräldraledighet i oktober 2005 har jag bara jobbat 10 veckor (när jag väntade Karl) så det är nästan 4 år som jag har varit hemma.

    Maken ska skola in Karl på förskolan nästa vecka. Vi bytte avdelning så att han hamnade på samma avdelning som storayster varit på och då fick han börja en vecka senare. Så det blir bara en veckas inskolning...men jag tror nog att det ska gå bra.

    Ha det gott allesammans!

  • fjärilen78

    hej på er!!

    snugglebunny: hittade du mycket i ullared?
    älskar att shoppa loss där

    blääää här får vi åka 30 mil för att göra en ny koll på alwins huvud som man misstänkte vart ju datomografin misslyckad o läkarna kunde inte avgöra utifrån bilderna om hans skallben växt ihop så nu väntar vi på tid till en specialist. synkontrollen gick bra så långt som han orkade men dom vill göra fler test men då han vart trött o inte ville medgöra mer så får vi återkomma under hösten men av det dom kunde se så här långt så var synen inte påverkad iaf!!

    abbe är tillbaka på dagis nu efter 6 veckors ledighet och freya det lilla busfröet är så rastlös när hon inte har brorsan att gå loss på

    Nu är jag på BIM +7 ingen mens o inget plus,SUCK, fick 3 tester med svaga pos streck o sen helt plötsligt var dom neg o nu verkar det som att istället för mensen så har jag ÄL{#lang_emotions_surprised}{#lang_emotions_undecided} jag fattar ingenting min kropp är helt ur funktion blir vä som förra månaden 23 dagar sen!!

  • snugglebunny

    Hej!!

    Hoppas det är bra med alla!

    Här börjar semestern ta slut... börjar jobba på måndag. På tisdag börjar Amandas inskolning. Vi har hållt på och förberett med att märka kläder, skriva brev och fixa kort på henne som ska sitta på skåp m.m. Känns spännande! Men visst är det nervöst också, man hoppas ju verkligen att hon ska trivas där.

    fjärilen78: Jodå, vi hittade en hel del! Köpte två overaller, underställ, fyra par handskar, tröjor, byxor m.m.... Vi kommer säkert åka tillbaka.

    Tråkigt att du inte får det resultat du vill ha...!

    Här börjar husletandet igen, det har legat lite nere under sommaren eftersom det varit så lugnt. Vi ska kika på ett par på söndag, så får vi se.

  • snugglebunny

    Hej, hej!

    Allt går jättebra med iskolningen, Amanda trivs som fisken i vattnet. De går väldigt lugnt fram, vilket känns bra. Nästa vecka är sista veckan sen måndagen därpå "ska" hon vara inskolad.

    Jag har börjat förbereda mig för att börja hämta. Vi ska göra så att sambon lämnar henne vid 8 och jag hämtar 16.00. Självklart turas vi om ibland också, men för det mesta kommer det bli så eftersom det i nuläget funkar bäst. Vi ska försöka jobba heltid, så det blir 6.30-15.00 för mig. Som tur är har jag en förstående chef och flera kollegor som har småbarn.

    aems: hoppas inskolningen gick bra för Karl!

  • fjärilen78

    hej på er!!

    snugglebunny: vad bra att inskolningen går så bra och hur går det med husletandet?

    hur är det med alla ni andra??

    här är allt lungt och om allt går som det ska så kommer en bebis till maj

  • lalasmama

    Hallå

    fjärilen: GRATTIS GRATTIS! hoppas allt går bra & att du mår bra!

    Hur är det med alla?

    Vi är lite förkylda annars är det bra!
    Store sonen har börjat på dagis, Jesper börjar på tisdag, det ska bli spännande, han är ganska mammig så det kommer nog bli en del tårar, men det får man väl räkna med.. Han kommer ju bara gå 15 tim i veckan, eftersom jag är arbetslös.. Så det blir ju inte så långa dagar i början iaf.. Jag får väl se om jag hittar nåt jobb..

    kram!

  • fjärilen78

    lalasmamma: tack
    jo då jag mår bra är så fruktansvärt trött bara men illamåendet har försvunnit eller ja mycket av det iaf och även den hemska mensvärken jag hade ett tag nu molar det lite bara nån gång ibland!!

    plussade nu på BIM+20 med rfsutest (fick svaga pos streck långt innan men jag vågar inte lita på dom riktigt) igår tog jag ett CB som visade ett pos plus och även ett digitalt där det stod gravid på

    hoppas inskolningen av jesper kommer gå bra trots att han är så mammig!!

  • Ponzo

    fjärilen78: Grattis Skönt att illamåendet börjar försvinna!
    lalasmama: lycka till med jobsökningen.
    snugglebuny: skönt at Amanda trivs på förskolan.
    Själv har jag sån fruktansvärd foglossning för tillfället, hade inte alls det när jag väntade Alva men nu kommer jag knappt upp från stolen omjag suttit för länge på jobbet... Är sjukskriven 50 % from nästa vecka, känns lite sådär med tanke på att jag började mitt nya jobb i juni, men vad ska man göra..
    Maken trillade med Alva i famnen för en vecka sen, hon vred benet/foten och har inte velat gå på den, så vi har varit in och ut på sjukhuset x antal ggr, röntgen, ortoped etc... Ingen fraktur men troligtvis en rejäl stukning, igår kväll gick hon lite och idag har hon gått mer, men hon haltar lite.. Stackars pluttan! Har varit så himla rädd att det skulle bli nåt bestående men nu verkar det vara på rätt håll, äntligen
    Annars pratar hon på som bara den, hela meningar i rätt melodi, även om en hel del fortf pladder, men säger många 2-ords meningar!
    Hoppas ni alla har det bra!

  • snugglebunny

    fjärilen78: Grattis!!

    Husletandet går sisådär... Vi ska kika på ett nästa helg. Men det har inte dykt upp nåt i det området vi helst vill ha. Får väl ha lite tålamod.

    TIMMON: Stackars Alva! SKönt att det verkar gå över!
    Duktig hon är som börjat prata så mycket.
    Vi tror att det snart kommer lossna för Amanda också. Hon pratar hela tiden, men det mesta förstår vi inte.

    lalasmama: Hoppas inskolningen kommer gå bra för Jesper.

    Det är nog tur att Jonas mest kommer lämna Amanda på dagis. Jag tycker det är jobbigt bara nu när jag går hemifrån och ska säga hejdå till henne. Hon ser ju så söt ut när hon står och vinkar och säger "ej-tå" (hejdå)!

Svar på tråden *- * bebis 2007 *- * del 6