• Mysgos

    Mirakeltråden - del 10

    Dags igen!
    Hösten närmar sig vintern och med vintern också julen och allt mysigt som hör ihop med den.
    Ser fram emot att se våra 2 åringar både vänta och längta och få möta tomten i år, tror det blir en härlig upplevelse för både stor som liten.
    För att inte tala om alla julförberedelser när vi i år verkligen kan baka pepparkakorna ihop med barnen, pyssla ihop tomtarna med barnens hjälp och klä granen med dem.
    Så härligt det ska bli!

    Och våra nytillkomlingar får ligga under granen på en filt och sprattla, jollra eller försöka ta sig fram och välta den!

    Här är listtråden där vi skriver in vad våra 2 åringar och nytillskotten väger och mäter.
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m47311402.html

  • Svar på tråden Mirakeltråden - del 10
  • Singha01

    JsN...krya på dig! Söt pytte på sin trehjuling. Vi gör nog som Snigel och köper en springcykel till våren. Trehjuling har vi men J når fortfarande inte tramporna.

    Samuel fortsatt förkyld och dessutom i ny orosperiod. Hela han är i kaos nu *suck*. Inget är som det ska men tur man vet att det är övergående.


    Jonathan & Samuel två verkliga mirakel.
  • Singha01

    Baggy...superspännande med ÄP. Lycka till!!


    Jonathan & Samuel två verkliga mirakel.
  • JsN

    Pytte har en springcykel (fick i tvåårspresent, vi styrde om farföräldrarna som ville köpa tvåhjuling med stödhjul) det är den minsta vi lyckades leta fram och ändå är den alldeles för stor. Precis som trehjulingen hen redan hade (syns bakom på bilden) Men eftersom ungen älskar att cykla trehjuling när det finns att tillgå (på gården, dagis och hos kompisar) och jag hittade denna til ett så bra pris så slog jag till.

    Igår kväll fick pytte akut ont i halsen (tror jag eller kanske ett öra) Efter många om och men lyckades jag övertyga hen om att ta ipren. Sen satt hen länge i min famn och sen ville hen sova igen. Jag la henom i min säng med extra kudde för att hålla upp huvudet om det var örat. När hen vaknade idag sa hen "cin bra, inte ont mer"

    JAg däremot är ännu mer förkyld och börjar misstänka att det blir att vara sjukskriven imorgon. *suck*

  • Mysgos

    Här börjar vi piggna till igen, eller snarare Viktor.
    Han fick ett återfall igårkväll då vi gav honom 50/50 av fullkornsvälling och mjölkfri välling - det kom upp igen.
    Men senare på natten fick han mjölkfrivälling och då fick det stanna kvar så jag är helt övertygad om att det har med hans mjölkkänslighet som han alltid har när han kräks.

    Någon som vet om majsvälling är bättre än fullkornsvälling?
    Fick för mig att det var mildare för magen och han som alltid är så hård i magen kanske inte ska ha sin fullkornsvälling längre?
    Tips mottages tacksamt innan kvällen då det är dags för nästa vällingflaska.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥Mamma till Viktor - våran lilla segrare!!♥¸.?°´¯) ♥
  • JsN

    Majs är mildare än fullkorn, men däremot stoppande. Fullkorn ska ju vara lösande för magen om det kompletteras med tillräckligt mycket vatten.Har du provat att blanda den lite för tunn? Vi har ju övergått till sexmånadersvälling för att slippa fibrerna (pytte får i sig tillräckligt genom knäckebröd, morot och paprika) och pytte har blivit fastare i magen.

    Det är bara att konstatera att jag är sjuk. Förkyld, feber och fullständigt trött. Lever på te och honungsvatten.

  • Postis

    Lime: Vi tänkte åka tor till Gävle-träffen. Det är långt, men det får gå.

    JsN: Vad fin Pytte är! Krya på dig.

    Baggy: Lycka till med äp! Hoppas att du slipper bli sjuk.

    Arvid är fortfarande frisk. Jag är väldigt orolig, vet ju att det är osannolikt att han inte skulle bli sjuk. Min spyfobi har förändrats på det sättet att jag inte är så rädd för att kräkas själv längre, men får panik av tanken på att Arvid ska göra det. Vidars kräks går bra än så länge; det luktar inte och är ju bara välling eller puré. Klarade inte av att höra sambon kräkas igår. Men värst är alltså om Arvid kräks, jag är så rädd, vet inte om jag skulle fixa det.

    Igår blev jag också varse hur fruktansvärt det måste ha att ha sitt barn inlagt på sjukhus och inte kunna vara med honom/henne hela tiden. Arvid var ju hos sin mormor och morfar och var lite ledsen till och från (det gick dock över på kvällen och sedan sov han lugnt hela natten och har varit jätteglad idag) och vi misstänkte att han kanske inte mådde bra, och det var hemskt att inte ha honom hemma och kunna trösta honom. Han har det väldigt bra hos sina morföräldrar, men hemma är ju ändå hemma och mamma och pappa är ju nummer ett, speciellt om man inte mår bra. Är glad att han inte blev sjuk när han var där.

  • lilla fru snigel
    Mysgos skrev 2010-02-07 14:07:57 följande:
    Här börjar vi piggna till igen, eller snarare Viktor.Han fick ett återfall igårkväll då vi gav honom 50/50 av fullkornsvälling och mjölkfri välling - det kom upp igen.Men senare på natten fick han mjölkfrivälling och då fick det stanna kvar så jag är helt övertygad om att det har med hans mjölkkänslighet som han alltid har när han kräks.Någon som vet om majsvälling är bättre än fullkornsvälling?Fick för mig att det var mildare för magen och han som alltid är så hård i magen kanske inte ska ha sin fullkornsvälling längre?Tips mottages tacksamt innan kvällen då det är dags för nästa vällingflaska.
    Det är vanligt att barn blir överkänsliga mot mjölk vid magsjuka och man ska försöka undvika mjölkprodukter ett bra tag efteråt. Detta fick vi höra nu när vi var på barn med Ida. Så fortsätt med den mjölkfria vällingen om det fungerar. Majsvälling är som JsN stoppande och ska väl inte ätas för jämnan. Men den innehåller ju mjölk den med och kanske inte är den bästa i det här läget.

    Postis
    Har också spyfobi på det sätt du beskriver. Skönt att Arvid klarade sig från att bli sjuk vid morföräldrarna!

    JsN
    Krya på dig! Ang trehjuling så skulle jag kunna tänka mig att fynda som du. Springcykeln är också för stor för Ida än så länge men det är ju flera månader till sommaren så hon kanske hinner växa på sig.

    Här har vi varit ute, städat, lagat mat och har nu stora tvättstugan där vi tvättar vinterjacka och överdragen till soffan. Nu väntar vi på fadern som har tillbringat helgen i stugan och skottat ner 1,1 m djup snö från stugtak, vedbod, förråd, sovstuga, lekstuga och bastu. Jisses vilket jobb men nu är alla taken räddade iaf. Bastun ligger ju inte vid stugan och han berättade på telefon att han har krupit ner till bastun från vägen, ca 150 m skulle jag tro, allt för att inte sjunka igenom snön.
  • JsN

    Vilket jobb snigelmannen har gjort. *lite imponerad*

    Jo, man kan ju hoppas att springcykeln är ivuxen till sommaren, men jag är skeptisk...

    Nu ska jag ta ut hunden på en kort tur. Inte för att jag orkar, men för att alternativet är att roa pytte och det känns ännu mer ansträngande. (Om någon undrar så tycker jag väldigt synd om mig själv. JAg vet ärligt talat inte när jag senast hade feber)

  • Postis

    *tycker synd om JsN* Jag har heller nästan aldrig feber, och man blir verkligen urdålig när man väl får det.

    Snigel: Hur har det gått för dig när dina barn varit magsjuka? Hur har du gjort för att klara av det?

  • Baggy

    JsN: krya på dig/er!

    Mysgos: du håller väl på att natta antar jag. Har inte så mycket mer att tillägga än att minska ned på mängden välling oxå, ge bara hälften av en mild sort nu när han är sjuk.
    Ang hård mage fick jag tipset att byta från fullkorn till 6mån välling fär att se om bajset mjuknar. 

    Postis: jag har också emetofobi (=spyfobi) har alltid en påse i väskan. När det gäller A så tycker jag så synd om honom att det inte känns så äckligt. Paniken kommer efteråt med hjärtklappning osv, blir inbillningssjuk också. Nog om det.

  • lilla fru snigel
    Postis skrev 2010-02-07 20:03:58 följande:
    *tycker synd om JsN* Jag har heller nästan aldrig feber, och man blir verkligen urdålig när man väl får det.Snigel: Hur har det gått för dig när dina barn varit magsjuka? Hur har du gjort för att klara av det?
    Väldigt sällan som de haft magsjuka tack och lov men det är bara att försöka göra det bästa av det, fokusera på att hjälpa, tvätta och torka.

    JsN
    Jag har också sällan feber men när jag väl har det så får jag världens dödsångest så jag förstår dig. Krya på dig!
  • Mysgos
    JsN skrev 2010-02-07 15:49:53 följande:
    Majs är mildare än fullkorn, men däremot stoppande. Fullkorn ska ju vara lösande för magen om det kompletteras med tillräckligt mycket vatten.Har du provat att blanda den lite för tunn? Vi har ju övergått till sexmånadersvälling för att slippa fibrerna (pytte får i sig tillräckligt genom knäckebröd, morot och paprika) och pytte har blivit fastare i magen.Det är bara att konstatera att jag är sjuk. Förkyld, feber och fullständigt trött. Lever på te och honungsvatten.
    Jasså, är det så med majsvällingen? Ja då så. Han hatade den och sa: "äckjig välling, Viktor ha vatten stället" så han somnade med en flaska vatten. lillgubben!!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥Mamma till Viktor - våran lilla segrare!!♥¸.?°´¯) ♥
  • syster anna

    Morrn! Hur mår ni idag?

    Baggy: tänker på dig idag!

    Kan nån smart göra en ny tråd? >Går den ut idag?

  • syster anna

    Ang. vällingpratet; är det bara Wilmer som slutat med välling? Jag kommer inte ihåg när han senast drack det, i våras kanske?

Svar på tråden Mirakeltråden - del 10