Burmakatten skrev 2009-12-02 12:15:58 följande:
Har redan bakat bullarna nu och de blev ok trots att degen inte jäste så mycket. Men skippa kesella menar du? Det verkar ju som att de flesta recept innehåller kesella nuförtiden. Står ju att det ska göra bullarna saftigare. Men man kanske kan byta ut mot mer smör eller mjölk då.Håller med om att saffran är sjukt dyrt...det var dels därför jag testade att baka ut bullarna ändå.
Kesella kan uppfattas som tung i degen med alla andra recept.
Enklast och godast lussebullar gör men av vanlig vetedeg som du gör kanelsnurror av.. bara tillsätta saffran i degen. jag har alltid 1/3 del av sockret i eftersom de blir goda ändå..
BRA att du bakade ut och att de tog ´sig lite.. tyckder du att de känns "kompakta" el hårda när du klämmer på dem?
ett tips är att frysa och micra när du behöver så smakar de mjukt och färskt..
Och ja mer riktigt smör istället men inte för mycket.. :-O)