• tjejen87

    2012?

    Hej.
    Jag har suttit och läst massor om 2012, om vad som tros ska hända osv.
    men jag undrar om det verkligen finns några "bevis" för det som sägs, eller om det bara är som vid millennieskiftet 2000 när det sas att jorden skulle gå under? att det är något man tror pga mayakalendern eller vad?
    och finns det några riktiga forskare som påstår detta? var kan man då hitta dessa uppgifterna?
    och exakt vad är det som ska hända, som gör att jorden kommer gå under?
    och om det nu är så, hur kommer det sej att allmänheten inget får veta? eller varför görs det inget för att försöka stoppa det osv ?

  • Svar på tråden 2012?
  • Noxigen

    Gissar på en sak som händer när Mayakalendern tar slut.....Dom skaffar en ny helt enkelt, precis som alla andra gör när kalendern tar slut.


    Lite sex, lite naket @- ladymyzteria.blogspot.se/
  • Haglez
    Noxigen skrev 2012-04-13 09:06:13 följande:
    Gissar på en sak som händer när Mayakalendern tar slut.....Dom skaffar en ny helt enkelt, precis som alla andra gör när kalendern tar slut.
    *Skrattar* Mayakalendern överlevde sitt folk och kultur med många hundra år...

    TS: nej det är bara lurendrejeri och vidskepelse! Kolla mitt blogg-inlägg från Januari
     
  • Faber

    Jag såg en dokumentär, 2012 hette den...


    Artibus et armis recuperatur gloria
  • Pentagram

    Meh, någon fick för sig att Maya-indianerna menade att världen skulle gå under 2012 och eftersom utdöda lågteknologiska civilisationer uppenbart är väldigt duktiga på att se in i framtiden så måste de ju ha rätt. Diverse personer har sedan blandat in andra undergångshistorier (typ, planet X) så finns det ett sammelsarium av mer eller mindre olika undergångsscenarion kopplade till år 2012. Allt är dock rena påhitt och det finns inget som tyder på att vare sig Jorden som planet eller den mänskliga civilisationen kommer att gå under i den närmsta framtiden.

    Tillägger att vissa andligt troende hävdar att världen inte går under år 2012 utan går in i ett nytt medvetandetstadie e d.

  • Haglez

    He he he...
    Blev inspirerad av TS's farhågor... knåpade ihop en blogg till om snar undergång...
    Med omåttligt rolig dålda kameran... 
    Skrattande 

  • HexaFlexagon

    Det händer ju varje år att någon påstår att jorden ska gå under. Det ska den så småningom. Men det finns ingen som vet exakt när.

  • Haglez

    Ny forskning: man har hittat ett litet målat rum när arkeologer grävde ut de omfattande gamla Maya ruinerna vid Xultun, Guatemala, med anor från tidigt åttahundratal, vår tidräkning. Rummets väggarna och tak var dekorerade med mänskliga figurer. Två av väggarna uppvisade också ett stort antal kända hieroglyfer. Många av dessa hieroglyfer är kalendariska till sin naturen och relaterade astronomiska beräkningar, varav minst två tabeller som gäller rörlighet för månen, och kanske Mars och Venus. Dessa representerar uppenbarligen tidiga astronomiska observationer och kan kasta ljus över de senare böckerna. De förbättrade sin kalender med hjälp av noggranna astronomiska observationer. Att korrigerad sina hypotes, göra fler observationer och sedan ytterligare korrigera hypotesen är i all korthet den vetenskapliga metoden vi använder än i dag. Att Mayas gamla tidräkning löper ut i år är en konsekvens av deras startpunkt och att de använde basen 20. På samma sätt som vårt firande av millenniumskiftet för dryga 12 år sedan var en konsekvens av att vi använde basen 10.

    Hela inlägget med referenser: Maya Mytologi

    Glad 


Svar på tråden 2012?