Dina08 skrev 2014-10-14 10:40:52 följande:
Köper du kravmärkt kött så undviker du att bidra till skövling av regnskog i Brasilien, ger djuren ett mer naturligt liv och undviker att bidra till antibiotikaresistens bland mycket annat.
I Sverige ges inte mer antibiotika till konventionella djur än till de som föds upp ekologiskt.
Svenskt konventionellt naturbeteskött bidar inte heller till skövling av regnskogar. Gräsuppfödda djur hålls inte heller på något annat sätt än i konventionella besättningar om de är ekologiska eller inte.
Ekologiskt är bara ett marknadsföringsjippo, som tvingar kunderna att betala mer, utan att miljön eller djuren tjänar på det.
Jag är själv ekologisk nötköttsproducent, och det enda som hänt efter att jag ställt om till ekologiskt är att jag fått mängder av pappersarbete, lite mer i bidrag och mindre foder till mina djur eftersom åkermarken långsamt utarmas. Producerar därför mindre mängd kött med större insatser i form av diesel och energi, smutsar ner miljön med mer näringsläkage, och lämnar efter mig sämre jordar till mina barn. Men utan inkomst skulle jag inte överleva, så hellre ekologiskt var enda logiska beslutet, hur fel det än känns. Önskar att reglerverket kunde ändras så att det blev en verkligt hållbar produktion istället.