• clembke

    Folkbokföring

    Hej!

    Skulle vilja kolla om det på något vis går att få fram folkbokföringsadresser på 50-& 60-talet. Det är ju inom 70-årsperioden så det går ju inte att forska fram det via nätet, t.ex. Arkiv Digital. Finns det något annat sätt? Den det berör finns i livet och det är han som undrar. 

  • Svar på tråden Folkbokföring
  • Fontana

    Alla uppgifter från folkbokföringen till och med 1991-06-30 är bevarade och finns (med några undantag) hos respektive Landsarkiv.

    Börja med att bestämma var personen det gäller var skriven just 1991-06-30, kontakta sedan det Landsarkiv som har hand om den orten/församlingen. Jag tror man kan söka på Riksarkivets hemsida vilket Landsarkiv det ska vara.

    Beställ sedan antingen en kopia eller en avskrift av Personakten (denna Personakt är alltså ett specifikt dokument inom folkbokföringen). Av personakten framgår bland annat alla församlingar som man har varit skriven i, och även fastighetsbeteckning. Däremot framgår inte direkt gatuadress, utan den får man leta upp själv med ledning av fastighetsbeteckningen, kanske med hjälp av församlingsboken, som Landsarkivet också kan göra utdrag ur.

  • Fontana

    Just uppgifter om bostadsadress (och lite annat) är för övrigt inte sekretessbelagda. Om du känner någon släktforskare, eller har lust att lägga ut 500 kronor, så finns det en cd-skiva som heter Sveriges Befolkning 1970, som just ger svar på var folk var kyrkobokförda året 1970. Jag tror faktiskt att uppgifterna kommer från mantalsskrivningsregistren.

    Skivan finns för åren 1900, 1970, 1980 och 1990, så det kanske ändå inte hjälper just i detta fall, om det var 50- och 60-talet som var intressant.

  • clembke

    Det var så smidigt?! 


    Just adress är inte så viktigt utan mest lite var och när man bodde var. Tack för tipset. Ska göra så....

Svar på tråden Folkbokföring