• Alexi

    Skaffar folk antalet barn utifrån hur många syskon de själva har?

    Någon som vet? Finns det statistik och forskning kring sånt? Om hur många syskon man själv har påverkar hur många barn man vill ha? Och i så fall HUR det påverkar, vill man ha lika många barn som man själv var i syskonskaran, fler eller färre osv?

  • Svar på tråden Skaffar folk antalet barn utifrån hur många syskon de själva har?
  • fluu

    Vi önskar två barn, men det är inte säkert att vi kommer att lyckas med det. I så fall är vi nöjda, glada och tacksamma över det barn vi fått.
    Sambon kommer från en stor familj med fyra barn och jag är ensambarn.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Minza83

    Min man har 3 syskon och vill gärna ha många barn .. När jag frågat om antal så har han inte kunnat svara :)
    Jag har 3 syskon men bara uppvuxen med 2. Jag sa under hela min uppväxt och innan jag fick barn att jag bara skulle ha Max 2! :D
    Nu är jag gravid med nr 4! :D (nr 2 & främst nr 4 var oplanerade.) ;)
    Vi var chockade i början nu med nr 4, men nu är det bara någon månad och lite till kvar :)

  • nozpa

    Jag och min make har 1 syskon var. Vi ville ha 3 barn, och det har vi fått. Mitt syskon har 1 men vill ha 1 till. Och makens syskon ville ha 3 och har fått det också. Så här är det då bara mitt syskon som vill ha samma antal som vi var i våran familj då.

  • En PantherTant

    Statistiken lär säga att man önskar sig samma antal barn som man själv har plats i syskonskaran. Dvs totalantalet syskon spelar inte roll. Tex är man 3e barnet i en familj med 5 barn så önskar man sig 3 barn.

  • Penida

    Jag vet inte alls men tänker att det, om det ens spelar in, nog inte är antalet syskon som avgör vad man önskar för sig själv utan hur man i så fall upplevde sin barndom med inget, få eller flera syskon. I min närhet ser jag inget som skulle tyda på det du tar upp, däremot påverkas människor av hur de upplevde sin roll som endabarn, ett barn i en storfamilj, som sladdbarn osv.
    Jag och mina 2 två syskon har alla två barn och har känt oss helt nöjda med det. Våra barn är nära i ålder dessutom vilket nog var viktigast för mig som var sladdis och inte gillade det alls, mina systrar såg snarare till sin ålder och ville inte vänta på grund av det. Jag vet som sagt inte alls men tror om något att det är egna upplevelser och vem man är som person som avgör om man önskar noll eller sju barn eller tretton eller tre.


    Avskyr CIO-metoder
  • Dijon

    Nja, jag är tredje barnet och har allts två syskon.

    Vi har ett barn och är nog nöjda med det. Hon kom till via ivf så även om vi velat ha fler är det inte säkert vi lyckats.
    Vi får se om vi ändrar oss om några år, och det skulle ju kunna vara lättare för oss att bli gravida denna gången då inget fel faktiskt hittats.

    Jag vet inte, vi är tacksamma över att vi faktiskt fick vår dotter tillslut.

  • mammalovis

    Jag tror också att upplevelsen av syskonskapet påverkar mer vad man önskar.

    Jag är storasyster till en 8 år yngre lillebror. När jag började gymnasiet på annan ort tappade vi syskonkontakten och umgås ytterst sällan än idag. Jag har önskat den nära relation som jag sett en del vänner ha med syskon i närmare ålder. Så min önskan har varit 2 eller 3 barn väldigt länge.

    Första blev dock med en opålitlig pappa, så önskan om helsyskon har funnits kvar, så nu är jag gravid med tredje barnet (andra gemensamma). Jag kommer ha ca 2,5 år mellan varje.

    Pappan är uppvuxen i en familj med 6 syskon. Han är nummer 3. Han har en dotter sedan tidigare och en dotter med mig. Han har nog mer haft önskan om en son än vad jag hört att antalet skulle spela roll. Så vh består familjen av 4 barn så småningom.

    Hans yngsta lillebror med fru önskar sig 3 eller 4 barn. Tror han önskade flest, när de bara hade ett. De har nu två. Hon är uppvuxen i en större familj med både hel- och halvsyskon, en del närvarande, andra inte.

  • Fian88

    Jag har två syskon och har alltid tänkt att jag vill ha tre barn. Min sambo har ett syskon och han har tänkt att han vill ha två barn. Så för vissa påverkar det nog, i alla fall undermedvetet. Sen verkar vi ha svårt att bli gravida igen (har en son) så vi får helt enkelt se hur det blir

  • Mammablå

    Jag har 2 hel syskon(jag är barn nummer 3) och 3 yngre bonus syskon. Alltså 6 barn. Jag har två och är helt nöjd. Min äldsta bror har 3 och är nöjd. Min andra helbror har precis fått en bebis så vet inte hur många han vill ha ;) de andra är fortfarande för unga :)

  • Gladskit

    Jag är uppvuxen i en skara på fyra barn. Min man har en bror.
    Vi tillsammans har ännu så länge ett barn och inga planer på fler.
    Så vi har inte haft några fasta önskemål kring just det utan det tar vi som det kommer.

    Men jag tror att andra människor tror, jag har upplevt det så i alla fall, att speciellt jag som har tre syskon borde vilja ha många barn.

Svar på tråden Skaffar folk antalet barn utifrån hur många syskon de själva har?