• Frankie Bean

    TUL v 31 - livmodern växer inte

    Var hos bm i måndags och när hon mätte sf-måttet hade det bara ökat med 2 cm från v 25, alltså över ett tidspann på 6 veckor. Hon lät inte alls positiv och fick ett akut-Tul på sjukhuset nu på fredag. Är det någon som varit med om detta? Vad berodde det på i sådana fall?

    Försöker att inte oroa mig men fick ingen bra känsla alls. :/ Bebisen rör sig så det är väl ett bra tecken iaf.

  • Svar på tråden TUL v 31 - livmodern växer inte
  • jw87

    Jag var med om liknande med mitt första barn för 2 år sedan, magen hade inte växt mellan 2 besök runt vecka 32(?) så blev skickad på TUL. Visade att bebis låg preciiiis på gränsen för att vara "för liten" vilket är 22% under "medel", så blev skickad till specialistmödravården. Var prat om att plocka ut bebis och sondmata om de trodde han skulle må bättre då.
    Fick göra 2 TUL till, ett för att kolla flöde i navelsträngen och sedan 1 för att kolla ny tillväxt, då hade han ökat på sig 4% från första gången, så han fick bo kvar i magen.
    I kombination med detta hade jag högt blodtryck och fick sedan i slutet av graviditeten havandeskapsförgiftning och HELLP, vilket ofta går hand i hand med tillväxthämmad bebis. Men blev igångsatt och allt gick jättebra, var en liten bebis på 2900g som kom ut, men han har mått kanon från start! Vet att beskedet kan kännas läskigt och väntan på svar är ju det värsta, men vi har så himla bra läkare och barnmorskor med stor kunskap så du ska se att det kommer gå jättebra! Lycka till!!

Svar på tråden TUL v 31 - livmodern växer inte