• rere88

    Vad söker ni hos ett bageri/konditori?

    Svara gärna på mitt formulär och har ni andra saker ni söker eller vill ge mer detaljerad feedback får ni gärna skriva det i kommentarerna här :)

    Länk till frågeformulär:

    doodle.com/poll/btimt2urvitfpymf

  • Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?
  • sextiotalist
    aleakim skrev 2016-07-10 15:29:18 följande:

    Samma här, äter varken gluten eller socker så det slutat alltid med att jag bara dricker kaffe.


    Men går på kondis är det för att man vill äta kakor eller liknande.
  • MadHatter
    Aniiee skrev 2016-07-10 16:25:43 följande:

    Min allra högsta önskan just nu av ett konditori är att det INTE ska stinka lasagne, fisksoppa och currykyckling. Jag går på kondis för att äta sötsaker och bakverk, inte för att det ska stinka vitlök ur håret när jag går därifrån.


    Ja, håller med. Ett cafe som inte luktar lunchrestaurang.

    Sen föredrar jag konditorier som säljer traditionella bakverk som princessbakelse och budapestbakelser, de får ha annat också med det finns så få såna konditorier kvar.

    Så två saker är viktigast för mig, lukten och sortiementet. Ska jag äta där är ju lokalen viktig också, att den är mysig - samt ljudnivån, att lokalen är disponerad så att det inte blir så högljutt.
  • MadHatter

    Just det, stora tekoppar är viktigt också. Gillar inte att dricka te ur kaffekoppar.

  • EnAnonumius
    Anonym (??) skrev 2016-07-11 05:50:07 följande:
    Låter som black forest cake ju ^_^
    Aha du använder det engelska namnet.

    Det Tyska namnet (där tårtan kommer i från, ursprungligen, som de flesta vet) är Schwarzwälder Kirschtorte. 

    Gillade aldrig den svenska s.k ursäkten, då jag inte gillade maräng, så fick jag sätta tänderna i en äkta Schwarzwald och jag blev blixt förälskad i tårtan.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    sextiotalist skrev 2016-07-11 06:23:55 följande:
    Men går på kondis är det för att man vill äta kakor eller liknande.
    Javisst går man på kondis för att äta kakor och bakverk mm.
    Fast måste det då utesluta glutenfritt och sockerfritt i sortimentet för den saken skull?
    Så att det slutar med att folk bara tar en slät kopp kaffe eller en mineralvatten?

    Nu har ju jag inga personliga problem med att äta bakverk med socker och gluten.
    Dock så kan faktiskt det s.k "sockerfria" smaka mycket godare än det med  "vanligt socker". 

    Jag har ätit supergoda kanelbullar som inte innehåller socker. Det var visserligen hos kompisen och hennes son var diabetiker. De kanelbullarna var precis lika goda som "vanliga kanelbullar", fast de var bakade på aspartam.
     Jag har även ätit supergoda semlor som var glutenfritt och sockerfritt och det var på ett konditori. De "vanliga semlorna" var slut och jag var sugen på semla. Hur goda som helst dessa semlor. En klassisk semla i alla avseenden bara det att den var glutenfri och sockerfri.

    Så jag har full förståelse att folk frågar efter glutenfritt och sockerfritt. Många av hälsoskäl och ändå kunna äta ett gott bakverk, och andra för att de kanske tycker det smakar godare.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • rere88

    Trevligt att många tänker på lokalen.. inte många caféer jag har varit på som har en trevlig lokal där man får café känsla.

    Traditionella bakverk ligger mig varmt om hjärtat men provar gärna nya saker. :)


    EnAnonumius skrev 2016-07-11 08:15:53 följande:

    Javisst går man på kondis för att äta kakor och bakverk mm.

    Fast måste det då utesluta glutenfritt och sockerfritt i sortimentet för den saken skull?

    Så att det slutar med att folk bara tar en slät kopp kaffe eller en mineralvatten?

    Nu har ju jag inga personliga problem med att äta bakverk med socker och gluten.

    Dock så kan faktiskt det s.k "sockerfria" smaka mycket godare än det med  "vanligt socker". 

    Jag har ätit supergoda kanelbullar som inte innehåller socker. Det var visserligen hos kompisen och hennes son var diabetiker. De kanelbullarna var precis lika goda som "vanliga kanelbullar", fast de var bakade på aspartam.

     Jag har även ätit supergoda semlor som var glutenfritt och sockerfritt och det var på ett konditori. De "vanliga semlorna" var slut och jag var sugen på semla. Hur goda som helst dessa semlor. En klassisk semla i alla avseenden bara det att den var glutenfri och sockerfri.

    Så jag har full förståelse att folk frågar efter glutenfritt och sockerfritt. Många av hälsoskäl och ändå kunna äta ett gott bakverk, och andra för att de kanske tycker det smakar godare.


    Självklart ska alla kunna hitta något så man inte sitter med bara en kopp kaffe framför sig.

    Men vissa produkter går det inte att ersätta socker mot aspartam eller annat som ersätter sockret utan att priset blir det dubbla ... och då är frågan om folk är villiga att betala dubbelt pris för något utan socker.

    Har varit med om att folk frågar efter socker fritt bröd då många bröd har det i sig.

    Jag kommer personligen ha så många socker fria bröd som möjligt och även utforska möjligheter att baka snygga och goda socker fria bakverk utan att priset måste skjuta i höjden.
  • aleakim
    sextiotalist skrev 2016-07-11 06:23:55 följande:

    Men går på kondis är det för att man vill äta kakor eller liknande.


    Eller för att ens sällskap vill det, eller för att det är mysigt :)

    Hade varit trevligt med något alternativ bara.
  • aleakim
    rere88 skrev 2016-07-11 09:19:46 följande:

    Trevligt att många tänker på lokalen.. inte många caféer jag har varit på som har en trevlig lokal där man får café känsla.

    Traditionella bakverk ligger mig varmt om hjärtat men provar gärna nya saker. :)

    Självklart ska alla kunna hitta något så man inte sitter med bara en kopp kaffe framför sig.

    Men vissa produkter går det inte att ersätta socker mot aspartam eller annat som ersätter sockret utan att priset blir det dubbla ... och då är frågan om folk är villiga att betala dubbelt pris för något utan socker.

    Har varit med om att folk frågar efter socker fritt bröd då många bröd har det i sig.

    Jag kommer personligen ha så många socker fria bröd som möjligt och även utforska möjligheter att baka snygga och goda socker fria bakverk utan att priset måste skjuta i höjden.


    Det behöver ju inte vara bakelser, kan ju vara andra typer av efterätter. Sockerfri chokladmousse, bärmousse, pannacotta. Sen kanske de får kosta ett par kronor mer att köpa men det tror jag att de flesta av oss accepterar :)
  • Betty Boop
    MadHatter skrev 2016-07-11 07:28:43 följande:

    Just det, stora tekoppar är viktigt också. Gillar inte att dricka te ur kaffekoppar.


    Samma här! Jag gillar inte heller att dricka te ur små kaffekoppar! Inte heller ur glas som man bränner sig på! Det ska vara rejäla tekoppar/muggar!
  • MrsMia

    Bra ingredienser: riktigt smör och olivolja - aldrig margarin, socker - aldrig glukossirap m.fl, riktig grädde utan karragenan - inte på burk, undvika s.k. citronsyra och istället använda äkta citronsaft, mm mm... Ja, ni fattar.

  • Anonym (nyttigt)
    sextiotalist skrev 2016-07-11 06:23:55 följande:
    Men går på kondis är det för att man vill äta kakor eller liknande.
    Ja precis, jag går på kondis för att äta kakor, bakelser, cheesecake eller annat gott. Jag vill bara ha sockerfria och vetefria alternativ. 
  • rere88

    Med alla allergier som folk har idag blir man rätt förvånad över hur lite många konditorier har för folk med allergier.

    Jag gillar alla klassiska tårtor men har fått en förkärlek till specialdesignade tårtor. T ex 3D figurer och liknande.

    Men även där har inte många några alternativ utan det är klassiska tårtor som de har i sortimentet som man kan beställa.

    Jag tänker mig stora bilformade tårtor och bröllopstårtor med typ 7 våningar och en massa blommor. .

    Vet inte hur efterfrågat det är men jag tycker det ska finnas möjlighet att beställa det också... inte bara prinsesstårta med text på eller så. Det går också bra men ni förstår hur jag menar :)

  • Anonym (laktosintolerant)
    MrsMia skrev 2016-07-11 15:40:59 följande:

    Bra ingredienser: riktigt smör och olivolja - aldrig margarin, socker - aldrig glukossirap m.fl, riktig grädde utan karragenan - inte på burk, undvika s.k. citronsyra och istället använda äkta citronsaft, mm mm... Ja, ni fattar.


    Jag tycker också att äkta smör och grädde är bäst, men tycker även att man kan använda margarin och växtgrädde i vissa bakverk så även laktosintoleranta och mjölkproteinallergiska ska kunna äta någonting.

    Skulle även vilja ha laktos och glutenfritt då jag har en nära anhörig som har dessa intoleranser, och det finns sällan någonting som hen kan äta, vilket är tråkigt! 
Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?