• thewayiare

    Tips på vad vi ska packa i BB-väskan och tips på bästa "föda barn" musiken!?

    Hej alla goa!

    Vi väntar vårt första barn <3 Är nu i vecka 37 + 2. Jag behöver hjälp!! Vad ska man packa i BB-väskan?!?! Vad får vi inte glömma? Snälla ge oss tips!

    Ge mig också era bästa "föda barn" låtar :D

    Vad lyssnade ni på när ni födde fram era små under?!?

    // Maria

  • Svar på tråden Tips på vad vi ska packa i BB-väskan och tips på bästa "föda barn" musiken!?
  • Carambolan

    Mobilladdare. Kläder för dig och bebisen till hemresan (på sjukhuset är det lättare att gå i sjukhuspyjamas och ha bebisen i bara blöja). Schampo, deo och tandborste var jävligt nice att ha dagen efter förlossningen också. Något att äta efter förlossningen om det skulle falla sig så att allt är klart mitt i natten när sjukhuskiosken är stängd (typ kexchoklad).

  • LindaLo

    Supermjukt toapapper. Missade det med min första, kommer definitivt inte glömma det när nästa kommer ?

  • Meriall
    Carambolan skrev 2017-05-19 17:28:46 följande:

    Mobilladdare. Kläder för dig och bebisen till hemresan (på sjukhuset är det lättare att gå i sjukhuspyjamas och ha bebisen i bara blöja). Schampo, deo och tandborste var jävligt nice att ha dagen efter förlossningen också. Något att äta efter förlossningen om det skulle falla sig så att allt är klart mitt i natten när sjukhuskiosken är stängd (typ kexchoklad).


    Exakt detta använde jag :)
  • Fröken W

    Jag hade med mig

    * Hårsnodd

    * Underkläder för 2-3 dagar till både mig och pappan

    * T-shirt/linnen, tyckte det var skönt att få ta på sig egna kläder. Jag åkte till förlossningen i mjukisbyxor som jag även använde på BB

    * Kläder för bebisen att åka hem i (hon låg i bara blöja de tre dagarna vi var på BB)

    * Mobilladdare

    * Korsord

    * Matlådor till pappan

    * Hygienartiklar (tandborste, tandkräm, hårborste, schampo, deo)

    Jag använde faktiskt allt i väskan. T.o.m. korsordstidningen men det var väl för att vi blev kvar några dagar, vilket jag visste innan.

    Något jag saknade var inneskor. Det kändes inte så fräscht att gå i strumporna när man skulle hämta mat eller liknande och jag hade för ont för att orka ta på mig gympaskorna som jag åkt dit i.

    Musik under förlossningen känns väldigt konstigt för mig och inte alls något som jag skulle kunna tänka mig. Men hoppas du hittar något som du gillar :)

    Lycka till när det väl är dags!

  • 8295

    På förlossningen de få timmarna jag var där behövde jag bara en festis efter krystvärkarna. På BB mjukisar/tshirt och filt till sonen, han låg i blöja. Var där knappt ett dygn så använde inte så mycket, men hygienartiklar/mobilladdare vore dumt att åka utan. Någonting att äta efteråt kanske, om barnet kommer nattetid och cafeterian/köket är stängt.

  • Anonym (Tjo)

    Jag hade med mig en del bra och en del onödigt..det bra var bekväma myskläder, varma strumpor, kamera, bärsjal, bebiskläder, liten filt och extra kudde (viktigt!). Födde för tidigt och fick stanna flera dagar så min kille hämtade min dator efter 2 dagars tristess. Jag var sjukt hungrig efter förlossningen och blev inte alls mätt på bb-maten. Var sjukt sugen på godis och sånt med. Tänk på allt du vill äta efter ett maraton typ och ta med det :)

    Musik under tiden fanns inte i min värld. Hade blivit störd av det tror jag. Däremot fick jag en liten melodi i huvudet på grund av all lustgas, haha. Kommer ihåg hur den gick så den blev min egna lilla förlossningslåt.

  • Anonym (Tjo)

    Schampo, balsam och tvål med. Jag hade kräk, blod och svett högt och lågt. Bästa duschen jag tagit första kvällen på BB.

  • 8295

    Kan tillägga att det enda jag lyssnade på var mina egna vrål under 3h, så musik är nog ingen dum idé...

  • Summerchild

    Nåt papper var man tvungen ha med sig in till förlossningen med id. Det var tydligen viktigt

  • Tomelilla15

    Jag födde barn i fredags, mitt andra. Det var precis som förra gången en snabb förlossning, bara 2 h från att vi kom in tills bebisen föddes. Under den tiden, alltså inne på förlossningsavdelningen hade jag nytta av inneskor för att gå till toaletten i korridoren, varmvattenflaska som jag höll mot magen - superb och underskattad smärtlindring -, egna kläder som jag behöll hela förlossningen. Ville inte byta till sjukhusrock som bara fläker upp hela tiden så fort man rör sig. Knapparna är så dåliga så man ligger typ naken, så var det sist för mig iaf. Sen lite kläder till bebisen och ID-kort. Duschade också där men det finns ju tvål och handdukar. Jag har båda gångerna fött barn på natten så har inte velat tvätta håret då, har heller inte känts nödvändigt. Hade ingen musik, har aldrig känts som något jag skulle vilja ha i ett förlossningsrum.

    När vi fick lämna förlossningsavdelningen och åka till familjeBB hade jag nytta av inneskor, mjuka kläder, kofta, hårsnoddar, hygienartiklar, filt till bebisen, korsord och penna, liten högtalare för musik, amningslinne, amningsbehå. Babyskydd till bilen.

  • Anonym (J)

    Jag hade haft svårt att klara mig utan hårsnoddar, nässpray och telefon. Kläder till mig och bebisen att åka hem i samt babyskydd såklart.

Svar på tråden Tips på vad vi ska packa i BB-väskan och tips på bästa "föda barn" musiken!?