• Tihi

    Vad ska jag göra med alla ägg?

    Jag har 24 ägg hemma och undrar vad tusan jag ska göra med dom? Omelett är ett förslag förstås men sen då?

  • Svar på tråden Vad ska jag göra med alla ägg?
  • Margaux
    Tihi skrev 2017-08-08 21:35:20 följande:

    Ugnspannkaka har jag aldrig gjort. Vad brukar ni servera med det? Det verkar vara exakt samma recept som vanliga pannkakor när jag kollar på nätet?


    Ugnspannkaka med bacon är gott med rårörda lingon och rivna morötter.
  • zdudmwml
    Margaux skrev 2017-08-08 22:01:37 följande:
    14 ägg i veckan står det. 2 per dag. Men ja, det händer att jag äter tex sallad med några ägg i också, eller omelett. Så ibland blir det fler än 14 per vecka.
    ahha. jag läste lite fel. oops så fel det kan bli. Skäms
  • Mia86a
    Tihi skrev 2017-08-08 20:54:54 följande:

    Jag har 24 ägg hemma och undrar vad tusan jag ska göra med dom? Omelett är ett förslag förstås men sen då?


    Förvara dem i kylen så håller de åtminstone två månader till efter att "bäst före-datumet" passerat. Blir du trots den tiden inte av med äggen skulle jag satsat på att baka pannkakor som redan föreslagits i tråden.
  • Persikaplommon

    ^

    Tillagningstid: 1 timme

    Ingredienser

    20 rätt så stora potatisar.

    6 ägg.

    200g debrecen eller annan kryddstark korv.

    3 dl gräddfil alt. crème fraiche

    2 stora lökar

    400 g margarin

    Gör så här

    Koka potatis och ägg, låt svalna.

    Fräs löken i rikligt med margarin.

    Skiva potatis i ca ½ cmstora bitar.

    Skiva äggen

    Skiva korven.

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Smöra formen. Varva potatis, ägg och korv.

    Häll över lite av löken tillsammans med margarinet. varva tills formen inte kan ta mer eller tills du kan kan täcka maträtten med potatis. Häll över resten av löken o margarinet. Smeta på lite gräddfil alt. créme fraiche.

    In i ugnen i ca 40 min tills ytan är gyllenbrun.

  • lövet2

    Ugnspannkaka. Skär i bitar när den är klar och frys in i burkar. Bara att ta fram, tina och steka upp. Med lingonsylt och/eller fläsk. Fast min son vill ha den uppstekt med korvtärningar.

  • EnAnonumius
    mammaåten skrev 2017-08-08 21:06:52 följande:
    Torsk och äggsås? :)
    Mums, en en underbar klassisk enkel torskrätt. Tungan ute

    Det var längesedan man åt torsk med äggsås.
    Kanske skall ta och fixa det någon dag.

    Färsk torsk med äggsås, lite citron att spritta över torsken, och potatis med rårivna morötter.


  • Aniiee

    Gör glass! (eh... jag är sugen på glass....)

    Här går det åt i alla fall en..... 6-8 ägg om dagen. Och vi är bara 2..... Det här brukar jag använda ägg till:
    Proteindrinkar
    Pannkakor av olika slag
    Äggröra och diverse omeletter
    Skogshuggarmackor
    Nudelsoppa
    Shaksuka
    Pasta
    Scotch egg
    Äggsallad
    Diverse kakor
    Äggkräm
    Pajer med äggstanning
    Omurice
    Tamagoyaki och varianter
    Oyakodon

    För övrigt behöver man inte vispa upp ägg om man vill frysa dom, om man fryser i istärningslådor =P svenska ägg tenderar dock vara lite för stora.....


    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    EnAnonumius skrev 2017-08-08 23:28:59 följande:
    Mums, en en underbar klassisk enkel torskrätt. Tungan ute

    Det var längesedan man åt torsk med äggsås.
    Kanske skall ta och fixa det någon dag.

    Färsk torsk med äggsås, lite citron att spritta över torsken, och potatis med rårivna morötter.
    Nja, alltså... jag äter nog hellre kokt torsk...... =P
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • EnAnonumius
    Aniiee skrev 2017-08-09 00:18:46 följande:
    Nja, alltså... jag äter nog hellre kokt torsk...... =P
    He he, ja ja okey dåda..
    Man köper färsk torsk från fiskbilen (bor i Göteborg) och sedan släpar hem firren, och slänger den i kastrullen.. ;-P

    Hade man haft råd så hade man hakat på en båt som gör dagsutflykter och fångar fisken själv..


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • FuckGoggleAskMe

    Maränger (av äggvita) och zabaglione (av äggula). Bananpannkaka, glass, pocherade ägg, äggstanning, scrambled eggs, rysk äggsallad, sockerkaka med kardemumma, ägg och kaviarpaj, sallad nicoise, spettekaka.

Svar på tråden Vad ska jag göra med alla ägg?