• moaguuun

    Glömma mat utanför kylen...

    Jag glömde en rödbets och spenatsoppa utanför kylen inatt. Frågan är om jag kan äta den ändå?

  • Svar på tråden Glömma mat utanför kylen...
  • Elderberry

    Jag hade nog varit tveksam, just spenat är ju en sådan som man ska förvara kallt för att inte få bakterietillväxt efter man har tillagat den.

  • Elderberry

    ...men om man är som jag så hade man nog ätit soppan ändå :P

  • Kjell2

    Är den kokt och i sluten förpackning, hetta upp och ät.

    Har den stått och svalnat utan lock, mer tveksamt. Speciellt om spenaten är okokt.

    Mjölk eller grädde i, tveksamt, provsmaka.

  • moaguuun

    Den är kokad och i en matlåda, ingen grädde eller mjölk och det är till mesta del rödbetor i. Jag tror faktiskt att jag äter det, känns så onödigt att slänga massa mat!

  • Kjell2
    moaguuun skrev 2018-03-22 08:21:31 följande:

    Den är kokad och i en matlåda, ingen grädde eller mjölk och det är till mesta del rödbetor i. Jag tror faktiskt att jag äter det, känns så onödigt att slänga massa mat!


    Koka och ät.
  • Madicken Madicken
    moaguuun skrev 2018-03-22 06:54:12 följande:

    Jag glömde en rödbets och spenatsoppa utanför kylen inatt. Frågan är om jag kan äta den ändå?


    Beror på vad du har för mage. Jag hade blivit dålig.
  • Nandez
    Elderberry skrev 2018-03-22 07:00:16 följande:
    Jag hade nog varit tveksam, just spenat är ju en sådan som man ska förvara kallt för att inte få bakterietillväxt efter man har tillagat den.
    Samma här.
  • moaguuun

    Jag har känslig mage men har inte blivit dålig så det var nog ingen fara.

  • NELJ
    Elderberry skrev 2018-03-22 07:00:16 följande:

    Jag hade nog varit tveksam, just spenat är ju en sådan som man ska förvara kallt för att inte få bakterietillväxt efter man har tillagat den.


    Det är inte bakterietillväxt som är problemet utan att nitrat i spenaten omvandlas till nitrit. Detta sker i större omfattning om man låter mat med spenat svalna i rumstemperatur. Nitrit i höga doser kan vara cancerframkallande.
  • klyban

    Och folk undrar varför vi slänger en bra bit över 100kg mat.
    Det är bara att äta, utan någon som helst rädsla.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Glömma mat utanför kylen...