• Anzil
    Äldre 4 Nov 04:48
    3729 visningar
    7 svar
    7
    3729

    Varför talar vissa kvinnor tyst - Skräms jag?

    Hej!

    Jag har ibland noterat på vissa kvinnor att de pratar så tyst. Ibland tänker jag om det har med blyghet att göra, men jag är osäker. Jag är väldigt nyfiken på vad det är frågan om.

    Det senaste var i min lokala mataffär, jag brukar handla där. Jag kände igen en butiksbiträde jag har träffat henne förut. Jag är dock osäker om hon överhuvudtaget bryr sig om att komma ihåg stamkunder.

    I alla fall så frågade jag om en vis sak som jag ville ha. Hon pratade lite halvt tyst. Inte så pass att man knappt hörde vad hon sa. Man hörde hennes ord, de var bara tysta.

    Det kan knappast vara hennes personlighet, tänkte jag. Eftersom det lär bli svårt att anställa någon som pratar så tyst, tänker jag. Så det har nog någonting med mig att göra.

    Tänk om jag skrämmer kvinnor eller är det bara blyghet eller vad är det exakt frågan om?

    Detta gäller alltså vissa kvinnor jag påträffar. Inte exakt alla och inte de flesta. Men det händer lite då och då att man träffar dessa.

    Vad tror ni är frågan om?

    Jag tror ibland att det är blyghet, men det känns så fåfängt att tänka så. Tänk om det är någonting annat som man inte tänkt på.

  • Svar på tråden Varför talar vissa kvinnor tyst - Skräms jag?
  • Anzil
    Äldre 4 Nov 04:49
    #1

    Just kvinna i butiken talade tyst. Jag noterade inga som helst tecken på att hon kände sig obekväm eller något sådant. Det skall nog understrykas.

  • Mongol­iet
    Äldre 4 Nov 05:26
    #2

    Jag är man & tycker att vissa män pratar för högt & jag skäms över samtalsämnet de har startat så jag pratar väldigt tyst med förhoppningen om att de också ska sänka tonen. Kanske dessa kvinnor tycker att du är obehaglig alt väldigt snygg och vill inte att andra ska höra er convo även även om

    du bara frågar var ketchupen finns. Att du inte tyckte att hon verkade obekväm var ju hennes proffsighet.

  • Äldre 4 Nov 09:30
    #3

    Ha, jag har upplevt liknande- men jag är kvinna.

    Kvinnor som talar väldigt tyst, så att man knappt hör dem. När man ber dem upprepa så gör de det- LIKA TYST! En jag är bekant med kan upprepa något tre gånger om utan att hon höjer röster ett smack. Till slut brukar jag avsluta samtalen och gå därifrån, för inombords skriker jag av frustration.

    Har inte upplevt motsvarande med män. Snarare att vissa talar onaturligt högt. Lite som amerikaner, som enligt min erfarenhet generellt talar högre än svenskar.

  • moaguu­un
    Äldre 4 Nov 09:33
    #4

    I de flesta fall har det säkert med osäkerhet att göra, Jag pratar tyst när jag är obekväm i en situation, inget jag kan hjälpa. Vissa pratar helt enkelt bara tyst också. Värre med de som pratar för högt. Det blir jobbigt på riktigt.

  • Äldre 4 Nov 09:56
    #5
    Anzil skrev 2018-11-04 04:48:27 följande:
    I alla fall så frågade jag om en vis sak som jag ville ha. Hon pratade lite halvt tyst. Inte så pass att man knappt hörde vad hon sa. Man hörde hennes ord, de var bara tysta.

    Jag förstår inte problemet. Människor som pratar FÖR tyst är besvärande, men varför prata högre än nödvändigt? Jag tycker att det är sympatiskt med folk som inte fyller luften med en massa onödiga ljudföroreningar.
  • Anonym­01
    Äldre 4 Nov 12:23
    #6

    Jag har en kollega som pratar väldigt tyst. Förklaringen är tydligen att hon hör väldigt dåligt. Hon är rädd att prata för högt helt enkelt. Kanske en förklaring i vissa fall.

  • Äldre 4 Nov 16:13
    #7

    Jag ber alltid en person som pratar tyst att tala högre. Hur ska de annars förstå att man inte hör vad de säger? 

Svar på tråden Varför talar vissa kvinnor tyst - Skräms jag?