• HelloWorld

    Han velar angående barn

    Jag vet inte hur jag ska börja egentligen för att ta det kort men gör ett försök. Jag firar 3 år med min kille i maj. Han har 3 barn med 2 olika kvinnor, är väldigt barnkär och var tydlig med mig om att det blir barn. I början använde vi kondom men nu sedan 2.5 år kör vi avbrutet. Det är även så hans barn kommit till dvs ingen har varit planerad. Hursomhelst så slutade hans senaste förhållande med en jobbig vårdnadstvist och med en mamma som kör med umgängessabotage och pga av henne så vacklar han när det kommer till barn. Vi kör fortf avbrutet så han är av inställningen att händer det så händer det men till min stora besvikelse så kommer mensen som ett brev på posten varje månad. Jag är 36 och jag börjar känna mig ledsen över att det inte händer mig. Speciellt eftersom jag var ihop med en kille förut som tjatade om barn men jag tyckte inte han var rätt, så vi gjorde slut och jag träffade min nuvarande som är mitt livs kärlek och så blir det såhär. Känns så orättvist.

    När vi diskuterat ämnet har han t ex för ett halvår sen sagr att han inte känner just nu att han vill. Sen nån månad senare säger han att det är klart att det blir barn. Men nu börjar jag tröttna på det här Helander och snacket för han drar ju ändå alltid ut den när vi väl har sex så hur fan ska det bli ett barn ???

    Jag googlar funderar osv på om man verkligen ska göra slut pga detta. Grejen är ju att risken finns ju att jag inte får några barn ändå och då har jag förlorat mitt livs kärlek, men oroar mig även för att bitterheten kommer äta upp mig men det kan den ju göra ändå om jag lämnar och blir helt ensam istället.

    När min kille frågade mig om jag skulle lämna honom om han sa nej till barn så tycker han är det är ett bevis för att jag inte älskar honom tillräckligt och han tycker att bara en sån sak kan automatiskt få honom att säga nej till barn eftersom han annars känner sig typ som nån som bara finns i mitt liv för att jag ska få ut barn av det. Jag kan förstå hans tanke men samtidigt är det väl inget konstigt med att vilja skaffa familj med den man älskar.

    Jag har varit gravid när jag var 18 och åt ppiller och fick göra abort och nu har vi regelbunden sex utan kondom fast avbrutet och inget händer. Könner mig så knäckt. Snälla ge mig lite hopp.... Vad gör man ?

  • Svar på tråden Han velar angående barn
  • Anotherone

    Jag har levt med barnlängtan själv så jag vet hur det känns, vill börja med att skriva det. Det är en känsla som verkligen kan äta upp en, nästan så att det gör fysiskt ont!

    Sen är skillnaden att jag levde med en man som inte hade barn. Där tycker jag att din kille får förstå att det är olika för er två. Han har barn. Han kanske har sagt att han vill ha fler barn med dig men skulle han ångra sig så har han ändå barn.
    Det har inte du. För dig blir det här en mycket större fråga.
    Särskilt som du är kvinna och också har en åldersfaktor att ta hänsyn till. 

    Att köra avbrutet är ingen säker metod, så risken är att det så småningom blir barn om ni kör så. Men där ska ni nog ha ett snack om saken så att ni antingen skyddar er om han inte vill eller så slutar ni köra avbrutet om ni kommer överens om att ni vill ha barn.

    Det är en jättesvår fråga. Ni har inga gemensamma barn så på det viset kanske det inte är orimligt av dig att lämna om han bestämmer sig för att nej, han vill inte ha fler barn. Å andra sidan är han ditt livs kärlek... svårt.

  • ellew

    hej jag tycker inte han har varit ärlig med dig om han från början sagt att han vill ha barn och nu ändrar sig....jag kan tycka att då får han stå för det. Men det kanske bara blir ett barn. Men jag tycker att du kan bli en bra bonusmamma också....och sen hoppas verkligen att sabotage med umgänget med den ena mamma löser sig....för jag förstår rädslan hos din sambo att han vill inte ha mera problem....
    Men jag tycker han borde ge med sig om han älskar dig....för han borde förstå din barn längtan...han använder det uttrycket emot dig att du inte älskar honom tillräckligt m en så är det ju inte...
    Men har man två brutna relationer så kanske man är stukad också och när barn kommer in i bilden brukar förhållandet ändras och många kvinnor speciellt fokuserar allt på barnet och förhållandet kommer i andra hand. Och man sover kanske sämre .... Så en bra kommunikation nu är att föredra....innan ni får barn...

  • ellew

    hej jag tycker inte han har varit ärlig med dig om han från början sagt att han vill ha barn och nu ändrar sig....jag kan tycka att då får han stå för det. Men det kanske bara blir ett barn. Men jag tycker att du kan bli en bra bonusmamma också....och sen hoppas verkligen att sabotage med umgänget med den ena mamma löser sig....för jag förstår rädslan hos din sambo att han vill inte ha mera problem....
    Men jag tycker han borde ge med sig om han älskar dig....för han borde förstå din barn längtan...han använder det uttrycket emot dig att du inte älskar honom tillräckligt m en så är det ju inte...
    Men har man två brutna relationer så kanske man är stukad också och när barn kommer in i bilden brukar förhållandet ändras och många kvinnor speciellt fokuserar allt på barnet och förhållandet kommer i andra hand. Och man sover kanske sämre .... Så en bra kommunikation nu är att föredra....innan ni får barn...

  • ellew

    Jag menar bara att kommunikation kan man jobba på och att du säger att du vill prata om barn och föräldraskap och sånt....då kan ni praktiskt prata om det om ekonomi, barnledighet etc....och se om ni delar samma syn etc.....
    För dig skulle det bli första barnet medan han har massa erfarenhet och det är något som ni får prata om också tänker jag.....det blir ju olika känslomässigt då tänker ja.... Hoppas att din man ändrar sig men gör han inte det .....så måste du välja om du stannar kvar eller inte.........och inte veta hur det blir med barn i framtiden ändå...

  • Anonym (Maja)

    Vad är viktigast? Barn eller han? Barn kommer du ha med dig resten av livet men relationen kan typ ta slut imorgon.

    Du kan lätt få en man med barnlängtan om du börjar leta på dejtingsajter.

    Känner en tjej som är 36 som har kommit i klimakteriet redan, så för henne är det redan kört.

    Säg att ni ska försöka aktivt annars drar du vidare.

    alltså TRE år, de e ju rätt länge...

  • Anonym (L)

    Han är alltså inte så brydd om det blir barn eller inte, eftersom han redan har barn. Det måste du acceptera och förstå att man faktiskt kan ändra sig också. Barnfrågan är liksom ingen liten sak.

    Det du kan göra är att säga att du vill verkligen ha barn nu, eftersom att du trots allt också är 36 år. Säg att du vill att ni försöker aktivt, inget avbrutet samlag. När du säger detta får du också höra var han står. Kan han tänka sig fler barn eller inte? Någon av er måste ju ge sig, i alla fall. Lämna honom om barn är viktigare för dig, annars stanna med honom. Vill han verkligen inte ha barn så är det så och det går inte att göra något åt.

    Jag förstår vad han menar, samtidigt som jag förstår dig också. Du måste helt enkelt prata med honom och fråga om han är beredd att skaffa fler barn eller ej. Om han säger nej så är det upp till dig att bestämma om du ska fortsätta med honom eller inte. Tänk i sådana fall såhär: vad är viktigast för mig, denna man eller att få barn? Du väljer självklart det som är viktigast för dig. Kan du tänka dig att bli barnlös så länge du får vara med honom, som du påstår är ditt livs kärlek, så stannar du. Annars inte, om barn är viktigare för dig.

    Risken finns ju såklart också att om du gör slut nu så kan det ta ett tag tills du hittar en man du verkligen älskar och vill skaffa barn med. Kanske du är 40 eller nära 40 då, det vet man ju aldrig och då kan det ändå bli svårt att få till ett barn då också.

    Prata med din karl och tänk igenom detta ordentligt. Han måste lyssna på dig och förstå och du måste lyssna på honom och förstå. Jag har full förståelse för att du vill ha barn och inte vill vänta längre, eftersom du är 36 år. Samtidigt förstår jag honom också. Han har redan flera barn och kanske inte orkar med fler och det är inte heller konstigt att man kan ändra sig.

  • Siden

    Hej! Förstår verkligen din barnlängtan. Jag har ett barn med en man som har ett barn sedan tidigare. Han har alltså två barn totalt. Jag är 36 år som du och vill gärna ha ett lillasyskon. Vårt gemensamma är tre år. Men min man tvekar. Är det inte det ena så är det det andra. Ibland låter han mer positiv men så blir det aldrig nåt. Jag vill inte heller pressa honom för mycket. Vi kör också avbrutet men det är inte lätt att bli gravid av det om killen är noga. Nu är jag som sagt 36 och klockan tickar för mig. Vi har pratat fram och tillbaka om ett till barn i ett år. Varje månad så är jag ledsen när mensen kommer :( Min sambo sa också när vi blev ihop att han ville ha flera barn med mig, trots att han redan hade ett. Nu verkar han ha ändrat sig. Eller så ändrar han sig tillbaka? Jag hoppas fortfarande. Kan inte tänka mig att bara ha ett barn i framtiden! Och bonusbarn är inte samma sak.

  • HelloWorld
    Siden skrev 2020-04-18 13:45:49 följande:

    Hej! Förstår verkligen din barnlängtan. Jag har ett barn med en man som har ett barn sedan tidigare. Han har alltså två barn totalt. Jag är 36 år som du och vill gärna ha ett lillasyskon. Vårt gemensamma är tre år. Men min man tvekar. Är det inte det ena så är det det andra. Ibland låter han mer positiv men så blir det aldrig nåt. Jag vill inte heller pressa honom för mycket. Vi kör också avbrutet men det är inte lätt att bli gravid av det om killen är noga. Nu är jag som sagt 36 och klockan tickar för mig. Vi har pratat fram och tillbaka om ett till barn i ett år. Varje månad så är jag ledsen när mensen kommer :( Min sambo sa också när vi blev ihop att han ville ha flera barn med mig, trots att han redan hade ett. Nu verkar han ha ändrat sig. Eller så ändrar han sig tillbaka? Jag hoppas fortfarande. Kan inte tänka mig att bara ha ett barn i framtiden! Och bonusbarn är inte samma sak.


    Åh jag lider med dig . Känner igen känslan angående att bli helt förstörd när mensen kommer . Så trist också att jag har svårt att glädjas åt de i min omgivning som blir med barn och glatt lägger ut det på Facebook och det är verkligen inte min stil att bli bitter!! Men pratade iallafall med min kille i helgen och nu vart vi ense om barn och han förklarade väl varför han var oroad över barn och jag förstår honom , jag hoppas dock nu att han står för det.

    Vad är det din karl säger när han motiverar att han ej vill ha barn?
  • HelloWorld
    Anonym (L) skrev 2020-04-18 13:24:54 följande:

    Han är alltså inte så brydd om det blir barn eller inte, eftersom han redan har barn. Det måste du acceptera och förstå att man faktiskt kan ändra sig också. Barnfrågan är liksom ingen liten sak.

    Det du kan göra är att säga att du vill verkligen ha barn nu, eftersom att du trots allt också är 36 år. Säg att du vill att ni försöker aktivt, inget avbrutet samlag. När du säger detta får du också höra var han står. Kan han tänka sig fler barn eller inte? Någon av er måste ju ge sig, i alla fall. Lämna honom om barn är viktigare för dig, annars stanna med honom. Vill han verkligen inte ha barn så är det så och det går inte att göra något åt.

    Jag förstår vad han menar, samtidigt som jag förstår dig också. Du måste helt enkelt prata med honom och fråga om han är beredd att skaffa fler barn eller ej. Om han säger nej så är det upp till dig att bestämma om du ska fortsätta med honom eller inte. Tänk i sådana fall såhär: vad är viktigast för mig, denna man eller att få barn? Du väljer självklart det som är viktigast för dig. Kan du tänka dig att bli barnlös så länge du får vara med honom, som du påstår är ditt livs kärlek, så stannar du. Annars inte, om barn är viktigare för dig.

    Risken finns ju såklart också att om du gör slut nu så kan det ta ett tag tills du hittar en man du verkligen älskar och vill skaffa barn med. Kanske du är 40 eller nära 40 då, det vet man ju aldrig och då kan det ändå bli svårt att få till ett barn då också.

    Prata med din karl och tänk igenom detta ordentligt. Han måste lyssna på dig och förstå och du måste lyssna på honom och förstå. Jag har full förståelse för att du vill ha barn och inte vill vänta längre, eftersom du är 36 år. Samtidigt förstår jag honom också. Han har redan flera barn och kanske inte orkar med fler och det är inte heller konstigt att man kan ändra sig.


    Tack för ditt svar. Att ändra sig är en sak men att vela under dessa 3 år är inte sjysst mot mig. Det är en sak att först säga ja sen efter nåt år eller så säga stabilt att man inte vill. Man kan inte ändra sig var 6e månad . Det är rent av egoistiskt. Som en taktik att ha mig kvar. Tack och lov hade vi ett seriöst samtal i helgen och nu verkar vi vara på samma bana vad gäller barn . Får hoppas bara att det visar sig praktiskt också inte bara snack
  • HelloWorld
    Anonym (L) skrev 2020-04-18 13:24:54 följande:

    Han är alltså inte så brydd om det blir barn eller inte, eftersom han redan har barn. Det måste du acceptera och förstå att man faktiskt kan ändra sig också. Barnfrågan är liksom ingen liten sak.

    Det du kan göra är att säga att du vill verkligen ha barn nu, eftersom att du trots allt också är 36 år. Säg att du vill att ni försöker aktivt, inget avbrutet samlag. När du säger detta får du också höra var han står. Kan han tänka sig fler barn eller inte? Någon av er måste ju ge sig, i alla fall. Lämna honom om barn är viktigare för dig, annars stanna med honom. Vill han verkligen inte ha barn så är det så och det går inte att göra något åt.

    Jag förstår vad han menar, samtidigt som jag förstår dig också. Du måste helt enkelt prata med honom och fråga om han är beredd att skaffa fler barn eller ej. Om han säger nej så är det upp till dig att bestämma om du ska fortsätta med honom eller inte. Tänk i sådana fall såhär: vad är viktigast för mig, denna man eller att få barn? Du väljer självklart det som är viktigast för dig. Kan du tänka dig att bli barnlös så länge du får vara med honom, som du påstår är ditt livs kärlek, så stannar du. Annars inte, om barn är viktigare för dig.

    Risken finns ju såklart också att om du gör slut nu så kan det ta ett tag tills du hittar en man du verkligen älskar och vill skaffa barn med. Kanske du är 40 eller nära 40 då, det vet man ju aldrig och då kan det ändå bli svårt att få till ett barn då också.

    Prata med din karl och tänk igenom detta ordentligt. Han måste lyssna på dig och förstå och du måste lyssna på honom och förstå. Jag har full förståelse för att du vill ha barn och inte vill vänta längre, eftersom du är 36 år. Samtidigt förstår jag honom också. Han har redan flera barn och kanske inte orkar med fler och det är inte heller konstigt att man kan ändra sig.


    Det är just det som är svårt då jag inte kan tänka mig ett liv utan honom men jag vill ju också ha en familj och just uppleva detta med honom . Så det är inte att jag bara tar nån för att skaffa barn utan jag vill ha barn med honom men nu verkade han med på noterna efter vi pratade ut i helgen så får hoppas att han håller det också
Svar på tråden Han velar angående barn