Shofalerittan skrev 2022-01-24 23:03:39 följande:
Hur ofta lagar ni mat till era barn?
För att förtydliga: Ja, titeln är överdriven. Jag vill dra till mig uppmärksamhet. Och nej jag syftar inte på en specifik typ utav mat. Jag förstår att många lagar halvfabrikat och beställer snabbmat. Det gör vi också vid tillfällen och det är inte det jag syftar på.
Många i min och min partners omgivning har blivit chockade över att vi lagar mat varje dag till våra barn. De menar att det är helt okej att ge sina barn mackor, panpizzor och flingor till middag. Jag trodde att det absolut vanligaste var att äta hemlagad mat majoriteten av tiden (oavsett om det är halvfabrikat eller inte), och vid undantagsfall bjuda på snabbmat och mackor osv. Båda mina föräldrar har lagat mat till mig när jag bodde hemma och min partners föräldrar likaså.
Lagar ni mat majoriteten av tiden till era barn, eller äter ni mest mackor/flingor osv till middag? Vid vilken ålder är det ?okej? att sluta laga middag till sina barn?
Nu var det ju ett tag sedan sonen flyttade hemifrån, men ja, för det mesta, men ibland kunde det bli något färdigt i frysen. Vi hade (och har fortfarande) en del i frysen för att snabbt kunna ta fram och värma/steka.
Nu när det endast är sambon och jag, är det inte lika vanligt, men 4-5 kvällar i veckan blir det absolut.
Men sedan funderar jag, en del gör en laddning med pannkakor, då fungerar väl smörgåsar precis lika bra (ja, det hände att vi gjorde varma mackor i ugnen till middag)
Sedan är ju funderingen om det måste alltid vara lagad mat. Det finns många maträtter som man snabbt kan slänga ihop och kan vara minst lika nyttig som en måltid med kött, potatis och grönsaker
Tonfiskröra, sallad, mackor med gott på.
En del rätter, som man kan köpa färdig, krävs dessutom en ganska omständlig tillagning, med en del råvaror som man inte har hemma till vardags. Så det förekom en del färdiga soppor.