• 1Mannen1

    Paranormala händelser

    Hade svårt att hitta rätt ämne och forum där detta passar in. Jag skulle vilja att folk här kan berätta om paranormala händelser som man själv har upplevt. Jag hoppas verkligen att folk kan vara ärliga, seriösa och gärna komma med detaljer som kan styrka att detta verkligen var en paranormal händelse. Så, berätta! Det behövs en plats där man kan prata om sina upplevelser utan att det är tabu. 

  • Svar på tråden Paranormala händelser
  • Anonym (Anna)

    Vet inte vad jag tror egentligen men i min lägenhet har detta hänt:
    - saker har ramlat många gånger utan förklaring. Hände mest när vi var nyinflyttade. Alltså vi har suttit helt stilla så har något ramlat. 
    - duschen gick på utan att någon rörde den.
    - mitt barn har en leksaksbil som låter om man trycker på en knapp. En gång började den låta utan att någon rörde den. Jag satt på toaletten och bilen stod i en hylla en bit ifrån i badrummet, ingen annan var därinne.

  • Anonym (vet ej)

    Jag hade en extremt stark upplevelse för ett tag sen som jag inte kan berätta för någon då alla tycker att det bara var en dröm.

    Natten innan min sons födelsedag, kom mina döda morföräldrar för att gratulera honom. De var finklädda och liksom verkliga fast genomskinliga och det lyste om dem. Jag väckte sonen och sa att gammelmormor o -morfar ville säga grattis på födelsedagen. Han satte  sig upp i sägen och de kramade honom. Det var ytterligare en man med som jag inte såg lika tydligt. 

    Känslan var så kärleksfull och det lyste med ett mjukt sken trots att det var natt.

    Sen gick de ut igen, de bleknade bort genom väggen.

    Det var SÅ verkligt och känslosamt. Men sonen kommer inte ihåg någonting. 
    Kanske var det bara en dröm. 

  • SoulsWillRise

    Jag har aldrig trott på spöken eller övernaturliga saker, utan jag brukar tänka att det alltid finns en logisk förklaring till allt. Men dessa två händelser kan jag inte förklara. 

    Jag fick en dotter för 1 år sen, och för några veckor sen hände nåt läskigt. Jag hade lagt dottern för natten i sitt rum och gick ut ur rummet och satte mig i vardagsrummet. Det var knäpptyst inne i dotterns rum när jag plötsligt hör ett hånfullt/elakt barnskratt inifrån där, till följd av dotterns panik skrik och jag springer in och kollar om nån är där inne men det är bara dottern där, livrädd och skakar. Hon fick sova med mig efter detta :( Skrattet lät att komma från ett större barn, och det var elakt och hånfullt, och det var inte dotterns skratt.

    För nån vecka sen satt jag och maken och kollade på film sent på kvällen när vi båda hör ljud från dotterns rum. Det är barngråt och snyftningar, dock väldigt lågt, men det hörs tydliga gråt och snyftningar och vi tänker att det är dottern som vaknat och går in till henne. Hon sover :/ 

    Katten reser ragg mot ingenting, hon stirrar på en punkt i rummet och står alldeles stilla och reser ragg. Ibland blir hon rädd för något i rummet och springer i panik för att gömma sig. 

  • Anonym (Stänkarn)

    Jag har vid två tillfällen fått vattendroppar skvätta på ryggen. Båda tillfällena har jag haft en vägg bakom eller bara en tom yta (första gången stod jag i hallen med ryggen mot hatthyllan full med kläder, andra gången i badrummet med ryggen mot dörren som stod öppen, handfat osv var framför mig så dropparna kan liksom inte ha åkt från handfatet och gjort en u-sväng mot min rygg). 

    Jag har funderat så mycket på hur det kan ha hänt och hittar ingen lösning. Det var tydliga vattendroppar och tröjan var blöt efteråt. Min mamma provade faktiskt att skvätta vatten i min rygg och det behövdes ändå en del för att det skulle bli så tydliga droppar. 

  • Kiyah

    Har mycket som jag skulle kunna berätta som jag varit med om, men en gång det kunnat sluta illa var för många år sen hos en dåvarande pojkvän. 

    Han bodde i en lägenhet en våning upp med egen ingång. Så en ytterdörr nere med en pyttehall och en trappa upp till resterande lägenheten.
    detta hände mitt på dagen och jag var helt ensam.
    Jag hade varit på toa och öppnar toadörren (öppnas utåt), tar ett steg och snubblar över en katt som springer framför fötterna på mig. Håller på att fara nerför trappen som är precis mitt emot toadörren men lyckas hindra detta. 
    Han hade ingen katt... 
    Men eftersom jag vet vad jag såg och snubblade över så kollade jag igenom hela lägenheten ifall det kommit in nån katt (hur det nu skulle gått till?). Ingen katt, alla fönster stängda och ytterdörren låst.

    Berättade detta när han kommit hem från jobbet och när jag beskrev katten så fick jag höra att det va en katt han hade haft, men som dog flera år tidigare pga ålder. Han hade sett den med lite då och då, men inget mer. 

  • Anonym (manda)

    I min förra lägenhet så kunde det ibland vara en äcklig lukt som kom. Men det gick aldrig att härleda den helt. Tänkte tom att den var i min näsa. Kan såklart ha varit från grannen på nåt sätt, men kändes som den fanns i lägenheten.

    I ett speciellt hörn kändes en manlig energi ibland och det luktade ibland herrparfym där. (Jag bodde själv).

    När man kom in genom ytterdörren var det en lång korridor som sedan svängde och så blev det en liten hall. Där, i den L-passagen, var det alltid "konstig energi" och jag hade många mardrömmar i flera år, kanske i 7 år, om hur underliga varelser sprang där. Kunde vakna av ljud och klampanden där (som hörseldrömmar).

    Men har ändå tänkt att det kanske mest handlat om att jag haft stress eller liknande, även om det varit läskigt.

    Har en vän som tror på paranormala saker som en gång sade att hon känt av dåliga energier på precis samma platser som jag i min lägenhet (L-passagen). Då berättade jag var jag kände obehag i hennes lägenhet och de ställena hade hon varit med om konstiga händelser.

    Vet inte vad jag ska tro. Detta bevisar egentligen inget.

  • Tink

    Jag har varit med flera gånger att jag tänker på någon väninna som jag inte haft kontakt med på ett tag och tänker att jag ska höra av mig till henne. Men innan jag gjort det, så ringer hon eller skickar ett mess. Det är ungefär som att vi tänker på varandra samtidigt. Det hände så nyligen som förra helgen.

    Jag förstår såklart att det är detta som kallas "kognitiv bias". Om hon ringer, så minns jag plötsligt att jag också tänkt på henne och memorerar det märkliga sammanträffandet. Men om hon däremot inte ringer, så bokför jag det inte det som en "miss". Man samlar på "träffar" och inte på "bommar", så det blir en snedvridning. Men just då känns det lika märkligt i alla fall.

  • AndreaBD
    Anonym (Anna) skrev 2022-02-09 10:06:48 följande:

    - duschen gick på utan att någon rörde den.


    Det gör vår dusch också. Men det är inget paranormalt. Jag känner inte till exakt hur det går till, men det ska vara något som kan hända. Kanske resten av vattnet från senaste dusch. 
Svar på tråden Paranormala händelser